Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δικαστήριο Λάρνακας: Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα
Δικαστήριο Λάρνακας: Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα

Δικαστήριο Λάρνακας: Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε ένα άτομο και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3 χιλιάδων ευρώ σε πέντε άλλα, αφού κρίθηκαν ένοχα για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα που αφορούν αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων «στις 21 Μαρτίου μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν στις αποσκευές έξι προσώπων, τουρκοκυπριακής καταγωγής, που θα αναχωρούσαν για το Λούτον του Ηνωμένου Βασιλείου, συνολικά 28.500 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο μάρκας Amber Leaf και 975 κούτες (195.000 τεμάχια) τσιγάρα Benson & Hedges, Parliament, Davidoff και Silk Cut, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας».

Τα έξι άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα εις δήμευση. Η συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση  που αναλογεί στα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα ανέρχεται στις €68.475.

Την επομένη ημέρα, 22 του μήνα, τα έξι άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησής τους.

Την Παρασκευή τα έξι πρόσωπα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου το Τμήμα Τελωνείων προχώρησε στην καταχώρηση κατηγορητηρίων εναντίον τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας «εκδίκασε αυθημερόν τις υποθέσεις και επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε έναν από τους έξι κατηγορούμενους και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους».

Send this to a friend