Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπογράφηκε σήμερα στη Λάρνακα το συμβόλαιο για την κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου
Υπογράφηκε σήμερα στη Λάρνακα το συμβόλαιο για την κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο  Γρηγόρη  Αυξεντίου

Υπογράφηκε σήμερα στη Λάρνακα το συμβόλαιο για την κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ, για την κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου (πλησίον πολυκατοικίας Δ.Ι.ΠΑ.).  

Το εν λόγω έργο βρίσκεται πάνω στον κεντρικό άξονα της πόλης και πλησίον της κεντρικής πλατείας ΑΛΚΗΣ – Ακρόπολης και της εισόδου του Αστικού Εμπορικού Κέντρου.

Η διαμόρφωση που θα γίνει θα είναι με τέτοιο τρόπο που να ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις, τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές (οπτικές). Προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, καθώς και διάφορες άλλες εξυπηρετήσεις όπως άνετους χώρους υγιεινής κοινού, ποδηλατοστάσιο, παγκάκια, πράσινο κ.α.

Συγκεκριμένα, στην πρόσοψη του έργου θα διαμορφωθεί ένας «Διάδρομος Πρασίνου» παράλληλα με την διαδρομή του πεζοδρομίου, όπου εντός του δημιουργείται ένας ευχάριστος, σκιερός και δροσερός χώρος διακίνησης και στάσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις δύο κύριες εισόδους/εξόδους πεζών προς/από τον χώρο στάθμευσης.

Επιπρόσθετα, θα διαμορφωθεί ένας μικρός «χώρος πρασίνου» με γρασίδι και δέντρα στον πλαγιόδρομο, ενώ στα άλλα δύο όρια του χώρου θα δημιουργηθεί «φράκτης πρασίνου» σε όλο το μήκος τους. Το Έργο θα πλαισιώνεται εξ’ ολοκλήρου από πράσινο, γεγονός που δημιουργεί μικροκλίμα το οποίο και προσδίδει στο έργο ποιοτικά χαρακτηριστικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 95 αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνει και κατάλληλο φωτισμό.

Η δημιουργία του χώρου αυτού θα βοηθήσει αλλά και θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €457.236,50 + ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις 19 Απριλίου 2023 και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο 2023.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο όπου θα δημιουργήθει ο χώρος στάθμευσης, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν υποστατικά τα οποία κατεδαφίστηκαν επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο θέμα της πόλης. Η επίλυση του προβλήματος αυτού επιτεύχθηκε μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία του Δήμου Λάρνακας, με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και με τους κατόχους των υποστατικών.

Send this to a friend