Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το ΥΠΑΝ ψάχνει λύση για τους εκπαιδευτικούς ΔΡΑ.Σ.Ε. και την αγορά υπηρεσιών
Το ΥΠΑΝ ψάχνει λύση για τους εκπαιδευτικούς ΔΡΑ.Σ.Ε. και την αγορά υπηρεσιών

Το ΥΠΑΝ ψάχνει λύση για τους εκπαιδευτικούς ΔΡΑ.Σ.Ε. και την αγορά υπηρεσιών

Λύση στο δύσκολο θέμα του πώς θα καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών και θα γίνουν μισθωτοί οι εκπαιδευτικοί, που εργοδοτούνται στα 14 Προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, ψάχνει να βρει απ’ τη στιγμή που ανέλαβε η Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μάλιστα, την, Τετάρτη, αντιπροσωπείες της ΠΕΟ και της ΣΕΚ συναντήθηκαν με τη νέα υπουργό Παιδείας, για το θέμα της αγοράς υπηρεσιών στα εκπαιδευτικά απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ, Σάββας Τούλουπος μιλώντας στον “Π” αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά και στα επόμενα βήματα που αναμένεται να κάνει η υπουργός Παιδείας. “Η αλήθεια είναι ότι η κα Μιχαηλίδου γνωρίζει το θέμα και κινήθηκε με ταχύτητα για να μας συναντήσει.


Πρακτικά, την ενημερώσαμε για όλα τα οποία ζητάμε, τί μας ανησυχεί και πώς θα θέλαμε να είναι η κατάσταση. Φάνηκε να μας μας ακούει. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εργασίας για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι θέσεις της ΠΟΕΔ

Τονίζεται ότι προ ημερών και η ΠΟΕΔ έστειλε επιστολή στον κ. Νεόφυτο Παπαδόπουλο Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αναγράφονται οι θέσεις της για την κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει πως τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να στελεχώνονται από συμβάσεις, οι οποίες θα δίνονται από τους καταλόγους διοριστέων και διορισίμων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. «Συνεπώς, η υπηρεσία σε αυτά τα προγράμματα, για το μη μόνιμο προσωπικό, από τούδε και στο εξής, θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία σε Δημόσιο Σχολείο».

Πηγή: Politis

Send this to a friend