Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με λαμπρότητα η πόλη και επαρχία Λάρνακας τιμούν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Στις 8 απόψε ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιεί πανηγυρικό εορτασμό στο Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον, Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και ομιλία από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Δόξα Κωμοδρόμου.

To Σάββατο οι εορτασμοί θα αρχίσουν με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και επαρχίας. Γύρω στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία του Αγάλματος της Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Επαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των αρχών της πόλης.

Στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία τη Φανερωμένη η πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Γύρω στις 11.15 θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Αγαλμα της Ελευθερίας ενώ τριάντα λεπτά αργότερα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες.

Ο Δήμος Αραδίππου θα γιορτάσει την εθνική επέτειο στην εκκλησία Αποστόλου Λουκά με πανηγυρική δοξολογία στις 9.30 π.μ. και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βουλευτής, Πρόδρομος Αλαμπρίτης. Θα ακολουθήσει παρέλαση από οργανωμένα σύνολα του Δήμου και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

O Δήμος Λιβαδιών θα γιορτάσει την εθνική επέτειο το Σάββατο στην εκκλησία Τριών Ιεραρχών στο συνοικισμό Λιβαδιών στις 9.00 το πρωί. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η Στέλλα Φιλίππου, φιλόλογος στο Περιφερειακό Γυμνάσιο  Λιβαδιών.

Στις 10 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Στο Δήμο Αθηένου, η εθνική επέτειος θα γιορταστεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας της Χρυσελεούσας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση.

Η Εθνική Επέτειος στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, θα γιορταστεί με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης.  Στις 10.00 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση.

Και τέλος Στο Δήμο Λευκάρων η πανηγυρική δοξολογία θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Έλενα Ματσάγκου, Φιλόλογος του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

Στις 10.45 π.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους των Λευκάρων και στις 11.15 π.μ. θα γίνει Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

 

 

Send this to a friend