Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αθηένου: 16 άτομα από έξι χώρες για την 3η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος
Αθηένου: 16 άτομα από έξι χώρες για την 3η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Αθηένου: 16 άτομα από έξι χώρες για την 3η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Στην Αθηένου συνολικά 16 συμμετέχοντες από έξι χώρες συμμετείχαν στην 3η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος «LOCALEUCHARTER: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizen», που πραγματοποιήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο από τις 22 μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «το συγκεκριμένο Πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της τελευταίας πρόσκλησης προγραμμάτων CERV-2021-Citizens Town για τα Δίκτυα Πόλεων, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Valencia  της Ισπανίας».

Ο Δήμος Αθηένου «φιλοξένησε συνολικά 13 συμμετέχοντες από 6 χώρες και οργανισμούς. Εκτός από τον Δήμο  Αθηένου και τον Δήμο Valencia της Ισπανίας, συμμετέχουν ως εταίροι oι Δήμοι Amarante της Πορτογαλίας, Cervia της Ιταλίας και Λάρισσα της Ελλάδας και οι Οργανισμοί «Asociatia Se Poate» της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Klub Sportowy “Budowlani” της πόλης Lodz της Πολωνίας και «Hellenic Institute of Cultural Diplomacy Netherlands» της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία».

Σημειώνεται ότι «ο επιδιωκόμενος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών δήμων, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ολοκλήρωση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους».

Η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων περιελάμβανε μεταξύ άλλων «παρουσιάσεις με θέμα τις τοπικές πρωτοβουλίες και βέλτιστες πρακτικές του κάθε εταίρου, παρουσίαση στους εταίρους της Καλής Πρακτικής του Εθελοντισμού της Αθηένου, ενημερωτικές επισκέψεις σε δύο προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου και συνέδριο μαζί με διάλογο και συζήτηση για τη βελτίωση της διακυβέρνησης των δήμων με τις Ευρωπαϊκές Αξίες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παιχνίδι για τη διάδοση των Ευρωπαϊκών Αξιών μεταξύ των τεχνικών ομάδων των Δήμων, των πολιτικών και των Συλλόγων των νέων για τη βελτίωση της διακυβέρνησης των Δήμων και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους συμμετέχοντες».

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης «την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου».

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.000 και καλύπτεται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Send this to a friend