Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ανέβαλε χθες για την ερχόμενη Παρασκευή, τη συνέχιση της διαδικασίας έκδοσης 49χρονου Κούρδου, στη Γερμανία, μετά από σχετικό αίτημα της χώρας.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι ετοιμάστηκε έκθεση του Γραφείου Ευημερίας η οποία είχε ζητηθεί προκειμένου να εξεταστεί αίτημα του εκζητούμενου Κενάν Αγιάς, για δωρεάν νομική αρωγή.
Έξω από το Δικαστήριο συγκεντρώθηκαν και πάλι περίπου 25 Κούρδοι, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συμπαραστάθηκαν ειρηνικά στον 49χρονο.
Την περασμένη Δευτέρα η Υπουργός Υγείας Πόπης Κανάρη, επισκέφθηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας και τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο νέο κτήριο του Νοσηλευτηρίου.
Η Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή της στο ΤΑΕΠ διαπίστωσε πως ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών είναι μικρός σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό ασθενών που αναμένουν να εξυπηρετηθούν.
Διαπίστωσε παράλληλα πως, όπως και στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γίνεται διαχείριση περιστατικών, τα οποία δεν θα έπρεπε να παραπέμπονταν στα Τμήματα Ατυχημάτων.
Και όπως είπε όλα τα θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση, στελέχωση και επέκταση των ΤΑΕΠ, θα συζητηθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες με τον ΟΚΥπΥ, προκειμένου να εξευρεθούν άμεσα λύσεις, ώστε τα Τμήματα να είναι σε θέση να αντεπεξέρχονται καλύτερα στον ιδιαίτερα απαιτητικό τους ρόλο.
Ο Δήμος Αθηένου ανακοίνωσε Την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής πιστού αντιγράφου επιτύμβιας στήλης, η οποία χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. και ανασκάφηκε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στην αρχαιολογική τοποθεσία Γόλγοι, από τον Αμερικανό Πρόξενο στην Κύπρο Luigi Palma di Cesnola και έκτοτε εκτίθεται μόνιμα, μαζί με χιλιάδες άλλες αρχαιότητες που κλάπηκαν από τους Γόλγους και άλλα μέρη της Κύπρου, στο Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη.
Πάνω στο κιονόκρανο της στήλης είναι χαραγμένες δύο αντικρυστές σφίγγες. Το 1989 ο Δήμος Αθηένου υιοθέτησε τις σφίγγες ως έμβλημα του Δήμου, καθώς οι Γόλγοι, τοποθεσία η οποία τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή από το 1974, βρίσκεται στην Αθηένου.
Η στήλη είναι το δεύτερο πιστό αντίγραφο που κατασκευάζεται με την ίδια διαδικασία. Και τα δύο εντυπωσιακά εκθέματα εκθέτονται πλέον μόνιμα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.