Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Μάχη» κατά της διάβρωσης και πάλι στην κοινότητα των Περβολιών Λάρνακας
«Μάχη» κατά της διάβρωσης και πάλι στην κοινότητα των Περβολιών Λάρνακας

«Μάχη» κατά της διάβρωσης και πάλι στην κοινότητα των Περβολιών Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ  

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ν’ αναχαιτιστεί η διάβρωση στην παραλιακή κοινότητα Περβολιών, της επαρχίας Λάρνακας. Την Δευτέρα (20/3) ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του τρίτου κατά σειρά κυματοθραύστη δυτικά της  θαλάσσιας περιοχής του κόλπου του Φάρου Περβολιών, στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά εννέα κυματοθραυστών. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι δύο κυματοθραύστες της Β΄ φάσης.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της Α΄ φάσης του έργου έχουν κατασκευαστεί έξι κυματοθραύστες στην δεξιά πλευρά του Φάρου. Ο γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου Περβολιών Χριστόφορος Παντελή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι είναι τεράστια η διαφορά στην ακτογραμμή που προστατεύεται από τους κυματοθραύστες της Α΄ φάσης συγκριτικά με την παραλία όπου ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί κυματοθραύστες.

«Η διάβρωση που παρατηρείται στην ακτογραμμή του κόλπου του Φάρου με κατεύθυνση τον Μαζωτό και το Ζύγι είναι εμφανής. Η θάλασσα… καταβροχθίζει την αμμουδιά. Αντίθετα, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο μέρος της παραλίας που προστατεύεται από τους έξι κυματοθραύστες της Α΄ φάσης. Η συσσώρευση της αμμουδιάς στο σημείο αυτό είναι εμφανής», ανέφερε.

Η Β΄ φάση κατασκευής εννέα κυματοθραυστών στα παράλια των Περβολιών θα κοστίσει γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του κονδυλιού θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά ταμεία και το υπόλοιπο από το κοινοτικό συμβούλιο. Εκτιμάται ότι σε περίπου ενάμισι χρόνο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Η Α΄ φάση κατασκευής κυματοθραυστών στην κοινότητα ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια, με κόστος τριάμισι εκατομμύρια ευρώ.

Β΄ φάση πεζόδρομου

—————————–   

Στο μεταξύ, επιτέλους παίρνει μπρος στα Περβόλια και η Β΄ φάση κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου, ένα έργο το οποίο παραμένει ημιτελές εδώ και περίπου τρία χρόνια, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προέκυψαν κυρίως λόγω των αλλαγών που υπήρξαν όσον αφορά τον σχεδιασμό του έργου.

Ο Χριστόφορος Παντελή δήλωσε ότι αυτό που υπολείπεται πλέον είναι η έγκριση των τελικών σχεδίων από την Επιτροπή Περιβάλλοντος. Πιστεύεται ότι μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο το Τμήμα Πολεδομίας θα προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα. Η διάρκεια των εργασιών υπολογίζεται στα δυόμισι χρόνια.

Η Β΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών θα έχει μήκος δύο χιλιομέτρων και θα ξεκινά από τα όρια με τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού με κατεύθυνση το Δημοσιογραφικό Χωριό της περιοχής.

Η Α΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου καλύπτει την ακτή από τον Φάρο μέχρι το Δημοσιογραφικό Χωριό.

Send this to a friend