Home ΛΑΡΝΑΚΑ Yeni Düzen: Eπίθεση αγνώστων σε προτομή του Μουσταφά Κεμάλ στο μεικτό χωριό Πύλας
Yeni Düzen: Eπίθεση αγνώστων σε προτομή του Μουσταφά Κεμάλ στο μεικτό χωριό Πύλας

Yeni Düzen: Eπίθεση αγνώστων σε προτομή του Μουσταφά Κεμάλ στο μεικτό χωριό Πύλας

Η Yeni Düzen (21.03.23) γράφει ότι επίθεση εκ μέρους αγνώστων πραγματοποιήθηκε χθες τις πρωινές ώρες κατά της προτομής του Κεμάλ Ατατούκ, η οποία βρίσκεται στο τουρκοκυπριακό δημοτικό σχολείο του μεικτού χωριού Πύλα.

Σύμφωνα με ανασκόπηση του T/κ Τύπου από το ΓΤΠ, οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο εν λόγω σχολείο αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιες επιθέσεις και ότι στο παρελθόν προκλήθηκαν ζημιές σε τζάμια, τοίχους και φώτα.

Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο να αποτελούν προβοκάτσιες όλα αυτά, αξιωματούχοι του συνδέσμου γονέων του σχολείου σημειώνουν ότι ζήτησαν την λήψη διάφορων μέτρων ασφαλείας από το «υπουργείο παιδείας» και την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, ότι δεν ικανοποιήθηκε αυτό το αίτημά τους και ότι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το ούτω καλούμενο υπουργείο. Προσθέτουν και τα εξής:

«Υποβάλαμε το αίτημα για νυχτοφύλακα στο υπουργείο παιδείας, όμως δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση. Υποβλήθηκε αίτημα στην πρεσβεία της Τουρκίας για να ψηλώσουν οι τοίχοι του σχολείου. Μας λέχθηκε ότι εγκρίθηκε το έργο, όμως δεν έγινε τίποτα εμφανές στο σχολείο».

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend