Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προκηρύχθηκε Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023 με θέμα «Ο Άνθρωπος στο εργοτάξιο»
Προκηρύχθηκε Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023 με θέμα «Ο Άνθρωπος στο εργοτάξιο»

Προκηρύχθηκε Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023 με θέμα «Ο Άνθρωπος στο εργοτάξιο»

Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Ο Άνθρωπος στο Εργοτάξιο», προκηρύσσουν, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης για την Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα με θέμα «Respect Human Rights – Everyone has a Role to Play» και με μότο «Focus on People – Join Vision Zero» (www.cosh.cy), το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας – Κερύνειας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να προβληθεί ο  Άνθρωπος στο Εργοτάξιο, καθώς και η προστασία και ενίσχυση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Εργασία.

Βασικός στόχος της φωτογραφικής αποτύπωσης είναι να ενδυναμωθεί ο σκοπός του Συνεδρίου για την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στον Κατασκευαστικό τομέα, σε σχέση με την υιοθέτηση καλών πρακτικών και τη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στην εργασία για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας εκστρατείας «Vision Zero» (Όραμα «Μηδέν Ατυχήματα»).

Ειδικοί στόχοι του Διαγωνισμού είναι η δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας και κουλτούρας πρόληψης για μηδέν ατυχήματα, η προβολή των ιδιαιτεροτήτων του Κατασκευαστικού Τομέα με επίκεντρο στον Άνθρωπο, η ανάδειξη του Κεντρικού ρόλου του Ανθρώπου στο Εργοτάξιο και η ευαισθητοποίηση για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από τις εργασίες του εργοταξίου.

Η υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 24 Απριλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι.

Στο Διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανοικτός για όλα τα πρόσωπα, μπορούν να υποβληθούν φωτογραφίες από Εργοτάξια τόσο στην Κύπρο όσο και στο Εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες (προκήρυξη, όρους και δήλωση συμμετοχής)στο  https://bit.ly/403opYu και στο τηλ. 22 672866.

Send this to a friend