Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ορκίστηκαν οι 221 Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί
Ορκίστηκαν οι 221 Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί

Ορκίστηκαν οι 221 Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (20/03/2023) στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η τελετή διαβεβαίωσης των 221 Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, οι οποίοι προσελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη 16 Μαρτίου, 2023.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Αστυνόμου Α΄ κ. Παναγιώτη Κουντουρέσιη.

Τα εν λόγω μέλη θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης/ενημέρωσης εννέα εβδομάδων, από τις οποίες οι τρεις εβδομάδες στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου και οι τρεις στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης. Επιπρόσθετα, θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης σχετικά με τα καθήκοντά τους διάρκειας τριών εβδομάδων στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Μονάδα Επιτήρησης Πράσινης Γραμμής) στην οποία και θα υπάγονται και ακολούθως, θα τοποθετηθούν στους χώρους υπηρεσίας τους.

Μεταξύ άλλων, θα εκτελούν καθήκοντα φύλαξης και περιπολίας κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, καθώς επίσης και σε άλλα σημεία στα εξωτερικά σύνορα, κυρίως για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, θα εκτελούν καθήκοντα για:

την κάλυψη ή/και επιτήρηση πιθανών σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή,

τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών για εντοπισμό τυχόν διακινητών και τρομοκρατών,

τη μεταφορά, μετακίνηση και συνοδεία μεταναστών,

τη φρούρηση και φύλαξη κέντρων φιλοξενίας, κέντρων πρώτης υποδοχής και χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών,

την απέλαση παράτυπων μεταναστών.

Κατά την τελετή ο Αρχηγός Αστυνομίας, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη και απευθυνόμενος προς αυτά, μεταξύ άλλων τους ανέφερε, «σήμερα αναλαμβάνετε βαριά ευθύνη. Έχετε δεσμευτεί να υπερασπίζεστε την ασφάλεια, τη δημοκρατία και τη νομιμότητα του κράτους μας. Πρέπει να επιδείξετε προσήλωση και πίστη στη δέσμευσή σας αυτή. Πρέπει να επιτελείτε τα καθήκοντά σας με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και αντικειμενικότητα».

Επιπρόσθετα ανέφερε «Θέλω επίσης να έχετε πάντοτε κατά νου ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι σοβαρό με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία, ευημερία και ασφάλεια της χώρας μας. Με βάση την παράμετρο αυτή, καλείσθε να συνδράμετε».

Καταληκτικά, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ευχήθηκε στα νέα μέλη, κάθε επιτυχία στη διεκπεραίωση των απαιτητικών και πολύ σημαντικών καθηκόντων που έχουν αναλάβει επίσημα από σήμερα.

 

Send this to a friend