Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απόδοση ευθυνών και διασφάλιση βιωσιμότητας Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ζητά η ΠΑΣΥΚΙ
Απόδοση ευθυνών και διασφάλιση βιωσιμότητας Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ζητά η ΠΑΣΥΚΙ

Απόδοση ευθυνών και διασφάλιση βιωσιμότητας Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, ζητά η ΠΑΣΥΚΙ

Η ΠΑΣΥΚΙ ζητά απόδοση ευθυνών και εφαρμογή στην πράξη στοχευμένων ενεργειών, που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη, που αφορούν τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όσο και το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι θα έπρεπε να αισθάνεται ιδιαίτερα δικαιωμένη, αφού για όλα όσα είχε προειδοποιήσει και κατ´ επανάληψη ενημερώσει δυστυχώς τυγχάνουν επιβεβαίωσης, με τον πιο επίσημο τρόπο.

«Για ό,τι συμβαίνει υπάρχουν ευθύνες και όχι απλές δικαιολογίες», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Όπως συμπληρώνει «στην εξίσωση των ευθυνών θέση έχει η ίδια η Πολιτεία, η οποία επέμενε στο συγκεκριμένο μοντέλο μεταρρύθμισης για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, αλλά και στην απουσία εποπτικού ελέγχου καθώς και ασφαλιστικών δικλείδων και απόδοσης ευθυνών».

Προσθέτει ακόμα ότι «ευθύνη έχει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ο οποίος έχει αποτύχει να διαχειριστεί τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, αδυνατεί να αναδείξει και να διεκδικήσει, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται το ρόλο και χαρακτήρα των τελευταίων, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους, η οποία παρασύρει μαζί της το επαγγελματικό όνομα των Ιατρών και υπόλοιπων λειτουργών Υγείας».

Στην περίπτωση, δε,, αναφέρει, «που ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διαφωνεί με τις τοποθετήσεις της Υπουργού Υγείας μπορεί κατ´ αναλογία ως έπραξε πολύ πρόσφατα με Ιατρό, να εκφράσει την αντίθεση του».

Εξάλλου, συμπληρώνει ότι «αμέτοχος δεν μπορεί να θεωρείται ούτε και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, του οποίου πράξεις και αποφάσεις έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν δυστυχώς να επηρεάζουν ιδιαίτερα την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και κατ´ επέκταση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ «θα νιώσουμε δικαιωμένοι εφόσον γίνει πραγματικότητα η πρόσφατη αναφορά του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας ότι, εκτός από διαγνώσεις χρειαζόμαστε θεραπείες, δηλαδή εφαρμογή στην πράξη στοχευμένων ενεργειών που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα και το συνεχές των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, αλλά και απόδοση ευθυνών».

Send this to a friend