Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού βραβεύθηκε στα Cyprus Education Leaders Awards
Το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού βραβεύθηκε στα Cyprus Education Leaders Awards

Το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού βραβεύθηκε στα Cyprus Education Leaders Awards

Το «Silver Award – Ανάπτυξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας με βάση την Αειφορία και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, απέσπασε το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού στα Cyprus Education Leaders Awards 2022.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται ότι «κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 και στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εντάχθηκε στην καθημερινότητα των μαθημάτων, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας. Για το έργο αυτό, το σχολείο βραβεύθηκε στα Cyprus Education Leaders Awards 2022 με Silver Award – Ανάπτυξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Το σχολείο «βραβεύτηκε στις 10 Μαρτίου κατά τη απονομή των Cyprus Education Leaders Awards 2022, για τέταρτη συνεχή χρονιά για την πρωτοποριακή και συστηματική εργασία του σε καινοτόμα, μαθητο-κεντρικά προγράμματα».

Συγκεκριμένα, με την ονομασία «Μα Ζω Τί Ζούμε», μια ευφάνταστη ονομασία για τη σχολική μας καθημερινότητα, εντάχθηκε στη διδασκαλία των μαθητών η περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα με τρία προγράμματα, «Φωτοβολταϊκά από πλαστικό», «Οικοτεχνία μεταποίησης Ροδιού» και «Φύτευση τριάντα μουριών στην αυλή του σχολείου».

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε και Στ τάξης συμμετείχαν «στο πρόγραμμα «Mind REset». Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισαν είναι σημαντικές και πολύτιμες, καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα, μια σειρά πέντε μαθημάτων που στόχευαν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση».

Ουσιαστικά το πρόγραμμα ήταν «πρόταση του Οργανισμού Junior Achievement Cyprus που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονήθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίες ένταξαν στην καθημερινότητα των μαθημάτων, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας».

Send this to a friend