Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύο μήνες μετά, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις στο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού
Δύο μήνες μετά, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις στο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού

Δύο μήνες μετά, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις στο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από τις πλημμύρες του περασμένου Ιανουαρίου, οι κάτοικοι στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Θυμίζουμε, ότι το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου ο δήμος πλήγηκε από έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα ορμητικά νερά να εισέλθουν σε κατοικίες και σε άλλα υποστατικά, προκαλώντας ζημιές σ’ έπιπλα και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο οδικό δίκτυο. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε ότι από την ενημέρωση που έχει, το κονδύλι για τις αποζημιώσεις στους κατοίκους Δρομολαξιάς – Μενεού έχει προ πολλού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας με σκοπό να διατεθεί στους δικαιούχους πληγέντες κατοίκους.

«Ο κόσμος αναμένει να αποζημιωθεί, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει γίνει. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο δύο μήνες μετάκαι ακόμα να μην έχει σταλεί η οικονομική βοήθεια σ’ αυτούς τους ανθρώπους, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Κάποιοι συμπολίτες μας έβαλαν λεφτά από την τσέπη τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις κατοικίες τους και σήμερα είναι… επί ξύλου κρεμάμενοι αναμένοντας τις αποζημιώσεις», ανέφερε ο κ.Ανδρονίκου.

Εκτίμηση ζημιών

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού τον περασμένο Ιανουάριο είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι.

Η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν τέτοια που οι οχετοί και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπόρεσαν ν’ απορροφήσουν ολόκληρες τις ποσότητες και να τις μεταφέρουν εκτός δήμου. Ειδικά στον κεντρικό δρόμο του Μενεού, στη λεωφόρο Μακαρίου, η κατάσταση είχε γίνει εξαιρετικά δύσκολη, αφού ο δρόμος μετατράπηκε… σε ποτάμι.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού έκλεισε για την τροχαία κίνηση η λεωφόρος Μακαρίου στο Μενεού, ο κυκλικός κόμβος αεροδρομίου Λάρνακας και η ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο «Πανόριο» στη Δρομολαξιά.Το, δε, Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως στη Λάρνακα σημειώθηκαν ζημιές σε περίπου 53 κατοικίες και σε τρία επαγγελματικά υποστατικά, ενώ στη Δρομολαξιά σοβαρές ζημιές υπέστησαν 8-10 κατοικίες και πέντε αυτοκίνητα.

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο ζημιές έπαθαν 43 κατοικίες, 17 εκ των οποίων είναι εξοχικά και 26 πρώτες κατοικίες. Ελαφρότερες ζημιές υπέστησαν 12 ξενοδοχεία και 33 επαγγελματικά υποστατικά. Σύμφωνα πάντα με το αρμόδιο υπουργείο, το συνολικό ύψος των ζημιών ξεπέρασε τις 130 χιλιάδες ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

 

Send this to a friend