Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δράσεις στα Λεύκαρα για την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων
Δράσεις στα Λεύκαρα για την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων

Δράσεις στα Λεύκαρα για την Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων

Στην Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων, που θεσμοθετήθηκε φέτος για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συμμετάσχει και η Κύπρος με δράσεις για την ανάδειξη του έργου των συγγραφέων και της λογοτεχνίας γενικότερα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, η ποιήτρια Αγγέλα Καϊμακλιώτη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις 27 Μαρτίου στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, εκπροσωπώντας τον Όμιλο.

Ο Όμιλος σημειώνει ότι, ως μέλος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC), του οποίου είναι μέλος, η Ημέρα των Ευρωπαίων Συγγραφέων θεσμοθετείται ως ετήσια γιορτή, μέσα από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής την Επίτροπο Mariya Gabriel, για να επανασυνδέσει τις νεότερες γενιές με την ανάγνωση βιβλίων και να τις βοηθήσει να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Στόχος της Ημέρας είναι «να δείξει πώς η λογοτεχνία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ατομική ενδυνάμωση». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται ότι επιλέχθηκε με κλήρωση ανάμεσα στα μέλη του Ομίλου, η ποιήτρια η Αγγέλα Καϊμακλιώτη για να τον εκπροσωπήσει τον Όμιλο στην εν λόγω δράση, μιλώντας στους μαθητές για το συγγραφικό της έργο και για τη λογοτεχνία γενικότερα.

Send this to a friend