Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Υπό κράτηση μέχρι 21 Μαρτίου ο Κούρδος που ζητείται να εκδοθεί στη Γερμανία
Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Υπό κράτηση μέχρι 21 Μαρτίου ο Κούρδος που ζητείται να εκδοθεί στη Γερμανία

Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας: Υπό κράτηση μέχρι 21 Μαρτίου ο Κούρδος που ζητείται να εκδοθεί στη Γερμανία

Υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου θα παραμείνει, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Κούρδος ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 49χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, για έκδοση του στη Γερμανία, στη βάση του ευρωπαϊκού εντάλματος.

«Μετά από αίτημα του δικηγόρου του 49χρονου, δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα, τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος, για το οποίο κατηγορείται, που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση» πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη, 21 Μαρτίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, το Δικαστήριο είχε αφήσει για σήμερα Παρασκευή να εξετάσει αίτημα της Αστυνομίας, για κράτηση του 49χρονου μέχρι την ημέρα, που θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου.

«Το πρωί το Σώμα αποφάσισε όπως ο 49χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου» κατέληξε.

Send this to a friend