Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φτιάξτε την αποβάθρα του Κάστρου ΤΩΡΑ
Φτιάξτε την αποβάθρα του Κάστρου ΤΩΡΑ

Φτιάξτε την αποβάθρα του Κάστρου ΤΩΡΑ

 

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ντροπή… Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για την κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, η αποβάθρα παρουσιάζει αυτό το χάλι που φαίνεται στο φωτογραφικό μας στιγμιότυπο. Τα προστατευτικά κάγκελα έχουν σκουριάσει από την υγρασία, ενώ κάποια ξύλα έχουν… αποχωρήσει.

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται και το ξύλινο δάπεδο. Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο τουρισμός φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος. Η αποβάθρα χρήζει  άμεσων βελτιωτικών εργασιών, ένα γενικό λίφτινγκ, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Μία αποβάθρα απέμεινε στις Φοινικούδες, αφού αυτή στην μαρίνα έχει κλείσει για τα έργα ανάπλασης, που προγραμματίζονται από την διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Holdings  κι… ένας Θεός ξέρει πότε θα ανοίξει ξανά για το κοινό.

 

Απάντηση Α. Βύρα

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα μας ανέφερε ότι γνωρίζει και ο ίδιος την κατάσταση, «η αποβάθρα συντηρείται συχνά, αλλά όπως καταλαβαίνεται βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και λόγω του χειμώνα είναι δικαιολογημένα ότι φθείρεται ακόμα περισσότερο. Ήδη είναι προγραμματισμένο μόλις βελτιωθεί ο καιρός και εν αναμονή του καλοκαιριού να συντηρηθεί η συγκεκριμένη αποβάθρα”.

Send this to a friend