Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε τροχιά υλοποίησης το πανέμορφο Πάρκο Σαλίνα (ΦΩΤΟ)
Σε τροχιά υλοποίησης το πανέμορφο Πάρκο Σαλίνα (ΦΩΤΟ)

Σε τροχιά υλοποίησης το πανέμορφο Πάρκο Σαλίνα (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Μαρτίου 2023, στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Κοινοπραξίας Wade Adams Contracting (Cyprus) Limited – AKI Constructions Ltd JV για την εκτέλεση και συμπλήρωση του έργου «Δημοτικό Πάρκο ΣΑΛΙΝΑ».

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία του «Δημοτικού Πάρκου ΣΑΛΙΝΑ».

Το «Δημοτικό Πάρκο ΣΑΛΙΝΑ», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες.

Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας
• υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος
• βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο
• δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών
• διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ
• λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου
• συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

Η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Επίσης, την επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα € 2.439.687,00 + ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα κ. Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου με ομάδα συμβούλων μελετητών, έπειτα από τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Send this to a friend