Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Βλέπει γονείς και καθηγητές η Υπ. Παιδείας με επίκεντρο τις εξετάσεις τετραμήνων
Βλέπει γονείς και καθηγητές η Υπ. Παιδείας με επίκεντρο τις εξετάσεις τετραμήνων

Βλέπει γονείς και καθηγητές η Υπ. Παιδείας με επίκεντρο τις εξετάσεις τετραμήνων

Συναντήσεις με οργανωμένους γονείς και καθηγητές θα έχει αυτή την εβδομάδα η νέα Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, συζητώντας τα καυτά θέματα της παιδείας, μεταξύ αυτών και το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών.

Σειρά παίρνει πρώτα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης η οποία συναντιέται σήμερα με την πολιτική προϊστάμενη του αρμόδιου Υπουργείο, ενώ ακολουθεί η συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη.

Τόσο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και η νέα κυβέρνηση συμφωνούν πως ο θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων δεν έχει πετύχει τον στόχο του. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, γονείς και καθηγητές, με επιστολή που απέστειλαν τόσο στη νέα Υπουργό όσο και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ζητούν τη κατάργηση της ενδιάμεσης κεντρικής εξέτασης Ιανουαρίου, καθώς «δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Την ίδια ώρα εισηγούνται όπως παραμείνει η εξέταση στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο, είπε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, δεν θα διακόπτεται δύο φορές η σχολική χρονιά για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Οι μαθητές θα εξετάζονται σε περιορισμένη και καθορισμένη ύλη, που έχουμε προσδιορίσει περίπου στο 60%, ώστε να κερδίζουμε τον διδακτικό χρόνο που χάνεται τον Ιανουάριο και να μην δημιουργούνται όλες αυτές οι αρνητικές παρενέργειες.

Μέσα από την ίδια επιστολή γονείς και καθηγητές εισηγούνται όπως καθοριστεί ο αριθμός διαγωνισμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθήματος, έτσι ώστε να μην υπάρχει φόρτος εργασίας στους μαθητές. Αντί διαγωνισμάτων προτείνουν την αξιοποίηση εναλλακτικών και πιο παραγωγικών πρακτικών αξιολόγησης.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend