Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική

Το σοκαριστικό παρασκήνιο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ακούστε σε πέντε ηχητικές ενότητες τους αυθεντικούς διαλόγους ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της απίστευτης τραγωδίας. Οι κρίσιμες αποφάσεις, τα ολέθρια σφάλματα, η αγωνία αλλά και η ανεπανόρθωτη επιπολαιότητα αποτελούν πειστήρια της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο, πριν, κατά και μετά το πολύνεκρο δυστύχημα σε 24, νέα, ηχητικά ντοκουμέντα.

Από τα 24 νέα ηχητικά αποσπάσματα της 28ης Φεβρουαρίου αναδύεται ο ντροπιαστικός εκτροχιασμός σχεδόν ενός ολόκληρου οργανισμού, του ΟΣΕ/Hellenic Train.

Ενότητα 1: Μια καταραμένη ημέρα

Την 28η Φεβρουαρίου 2023 όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά για το σιδηρόδρομο στην περιοχή της Λάρισας. Αλλεπάλληλα τεχνικά προβλήματα, καθυστερήσεις στα δρομολόγια, αυξημένος φόρτος αλλά και φόρτιση στο σταθμαρχείο. Εικόνα χάους και σύγχυσης.

Ενότητα 2: Πώς ο Σαμαράς στέλνει το Intercity στη λάθος γραμμή

Οι διάλογοι πριν συμβεί το κακό δείχνουν ξεκάθαρα πόσο ανέτοιμος, ανεπαρκής και εν τέλει ακατάλληλος ήταν για τη θέση του σταθμάρχη ο μοιραίος Βασίλης Σαμαράς.

Ενότητα 3: «Το 62 ακούει;»

Ακούστε πώς γίνεται αντιληπτό το δυστύχημα και ποιες ήταν οι αντιδράσεις όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των τραγικών εξελίξεων.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Send this to a friend