Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Κυριακίδου: Στήριξή στο Υπουργείο Υγείας και στις δράσεις του
Κυριακίδου: Στήριξή στο Υπουργείο Υγείας και στις δράσεις του

Κυριακίδου: Στήριξή στο Υπουργείο Υγείας και στις δράσεις του

Η Ευρωπαία Επίτροπος  και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι έχει ως στόχο να στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου για να υλοποιήσει πολλά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει ως κράτος-μέλος.

Σε δηλώσεις της πριν από τη συνάντησή της στη Λευκωσία με την Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη, η κα. Κυριακίδου ευχήθηκε στην κα. Κανάρη καλή δουλειά στο πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Ανέφερε ότι στόχος της συνάντηση είναι η συζήτηση θεμάτων, όπως η νέα νομοθεσία για τα φάρμακα που αφορά την προσβασιμότητα και επάρκεια φαρμάκων την οποία θα καταθέσει στις 29 Μαρτίου. Όπως είπε, αυτή η πρόταση αφορά και την Κύπρο ως μικρή χώρα.

Παράλληλα, είπε ότι η ενημέρωση αφορά το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου στο οποίο η Κύπρος ήδη συμμετέχει με διάφορες δράσεις και χρηματοδοτείται από το EU for Health και άλλα ταμεία.

Πρόσθεσε ότι για τα θέματα που αφορούν τον COVID πρέπει να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση, αφού όπως είπε η πανδημία συνεχίζεται. Η κα. Κυριακίδου, πρόσθεσε ότι σε ένα σημαντικό αριθμό κρατών-μελών παρουσιάζεται μια αύξηση σε περιστατικά και νοσηλείες COVID και για αυτό χρειάζεται να υπάρχει μιας διαρκής ενημέρωση και επαγρύπνηση.

Από πλευράς της η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, τόνισε τη συνέχιση της στενής συνεργασίας του Υπουργείου με την Επίτροπο αλλά και τη βούληση του υπουργείου να στηρίξει την Επίτροπο στους σκοπούς και στόχους που έχει στη δικής της ατζέντα.

Η συνεργασία μας είναι ειλικρινής θα είναι με αλληλοσεβασμό και εκτίμηση και ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε ως Υπουργείο Υγείας για την ολοκλήρωση των στόχων της Επιτρόπου θα το πράξουμε.

Send this to a friend