Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι Γερμανοί ξανάρχονται μαζικά…
Οι Γερμανοί ξανάρχονται μαζικά…

Οι Γερμανοί ξανάρχονται μαζικά…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές φαντάζουν οι προοπτικές από τη γερμανική τουριστική αγορά, εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με τον νέο Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή, ο οποίος συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Όπως δήλωσε, με βάσει τις υφιστάμενες εκτιμήσεις οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στο νησί μας κατά τη φετινή χρονιά αναμένεται ότι θα σπάσουν το φράγμα των 200.000, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια. Ήταν το πρώτο ταξίδι του Κώστα Κουμή μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο οποίος ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υφυπουργείου Τουρισμού μετέβη στη Γερμανία για την έκθεση ΙΤΒ, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, κατά την παρουσία του στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με τουριστικούς οργανισμούς από την Ευρώπη, κατά κύριο λόγο με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες καθώς και μ’ εκπροσώπους του κυπριακού τουρισμού στη χώρα αυτή. Παραχώρησε, επίσης, τις πρώτες του συνεντεύξεις σε γερμανικό περιοδικό και στο κανάλι του τουριστικού κολοσσού ΤUI.

«Οι εκτιμήσεις που έχουμε όσον αφορά την γερμανική αγορά είναι ενθαρρυντικές κι ευελπιστούμε ότι φέτος θα σπάσουμε το φράγμα των 200 χιλιάδων επισκεπτών. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για προσέλκυση τουριστών όχι μόνο από την γερμανική, αλλά και από άλλες αγορές εν’ όψει της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου», συμπλήρωσε.

Εναλλακτικός τουρισμός

———————————

Ο Κώστας Κουμής ανέφερε, επίσης, ότι σε κάθε συνάντηση που είχε με ξένους τουριστικούς πράκτορες συζητήθηκε και το θέμα των ειδικών μορφών τουρισμού, με στόχο την αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, έγιναν κάποιες συζητήσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο μ’ εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες ασχολούνται συστηματικά με το συγκεκριμένο είδος τουρισμού. Και τούτο, διότι είναι γνωστό πως η χώρα μας, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας, θεωρείται ιδανικός προορισμός για διάφορους τομείς αθλητικού τουρισμού, όπως οι χειμερινές προετοιμασίες ποδοσφαιρικών ομάδων, οι διεθνείς αγώνες σκοποβολής, οι ποδηλατικοί αγώνες, αθλήματα παραλίας κ.α.).

Να σημειωθεί, ότι το 2022 οι αφίξεις από τη γερμανική αγορά σημείωσαν ρεκόρ τελευταίας 20ετίας, καταγράφοντας αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, που θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες τουριστικές χρονιές της Κύπρου.

Κι άλλες αγορές

———————–  

Εκτός, όμως, από τη γερμανική αγορά, ενθαρρυντικές παρουσιάζονται οι προοπτικές φέτος και από άλλες τουριστικές αγορές, όπως της Αγγλίας, της Σκανδιναβίας και της Πολωνίας.

Εξού και στον ΠΑΣΥΞΕ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το 2023 θα είναι ελαφρώς καλύτερο από το 2022 από άποψης τουριστικής κίνησης.

 

Send this to a friend