Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισε και πάλι ο εφιάλτης των επικίνδυνων κουνουπιών στη Λάρνακα, με το Υπουργείο Υγείας να καλεί τους πολίτες να περιορίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τόσο εντός της οικίας τους, όσο και σε άλλους ιδιόκτητους εξωτερικούς χώρους, πιθανές εστίες εκκόλαψης κουνουπιών. 

Με σχετική ανακοίνωση πληροφορείται το κοινό ότι οι δράσεις για αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κουνουπιών συνεχίζονται κι εντατικοποιούνται λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών, οι οποίες αυτή την εποχή καθίστανται ευνοϊκότερες για την εμφάνιση των κουνουπιών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Υγειονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχουν καταρτήσει σχέδιο δράσης για τη μείωση των εστιών ανάπτυξης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει από πόρτα σε πόρτα διαφώτιση κι ενημέρωση του κοινού, οριοθέτηση και παρακολούθηση σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ακμαιοκτονίες και προνυμφοκτονίες σε υποστατικά τόσο του δημοσίου, όσο και σε ιδιωτικούς χώρους, σχέδιο παρακολούθησης με την τοποθέτηση παγίδων, ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Απαραίτητη θεωρείται και η συνεργασία όλων των κατοίκων, καθότι οι εστίες εκκόλαψης του είδους βρίσκονται κυρίως εντός των ιδιόκτητων κατοικιών ή εντός άλλων επαγγελματικών χώρων.

 

Και να κλείσουμε για σήμερα τη θεματολογία μας με την οδό Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα όπου Άρχισε να φαίνεται η διαφορά ως προς την αισθητική αναβάθμιση των πρώτων κατοικιών επί της οδού Πιαλέ Πασά, όπου επιχειρείται ολική ανάπλαση των προσόψεων και όχι μόνο.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για βελτίωση της εικόνας των υποστατικών σ’ όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου στην τουρκοκυπριακή συνοικία συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, γεγονός που ικανοποιεί τις δημοτικές αρχές, που βλέπουν ένα από τα σημαντικότερα εξωραϊστικά έργα που είναι σ’ εξέλιξη να προχωρεί βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ δήμου κι εργολάβου.

Το χρονοδιάγραμμα προνοεί ολοκλήρωση όλων των έργων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2024. Το κόστος θ’ ανέλθει περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Ο Δήμος Λάρνακας έχει υποβάλει αίτηση στο Ταμείο Αλιείας της ΕΕ για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η αύξηση του κόστους οφείλεται στην επέκταση των εργασιών που αποφασίστηκε, προκειμένου οι προσόψεις στον παραλιακό δρόμο να έχουν μια ολοκληρωμένη ανάπλαση, αντί μερική, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

 

 

 

Send this to a friend