Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μερίδιο από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά εξασφαλίζει η Λάρνακα! Η κοινοπραξία Kition Ocean Port, θ’ ανακοινώσει επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Στη διάσκεψη, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου και της εταιρείας τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά θα είναι για περίπου ένα δίμηνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι τις αρχές φθινοπώρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν κατά την μεθαυριανή διάσκεψη τύπου.

 

Πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και να καταπολεμούν την παραπληροφόρηση και την ρητορική μίσους, πραγματοποιείται από την οργάνωση νεολαίας με τη συμμετοχή 40 νέων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο του Erasmus+, πραγματοποιείται στα Περβόλια Λάρνακας και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου. Σε αυτό συμμετέχουν νέοι ηλικίας 18-30 από Πολωνία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο.

 

Το όνομα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη φέρει στο εξής το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας, ύστερα από την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στη Λάρνακα.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας δεν είναι θεσμοθετημένο με δικά του κατεξοχήν προγράμματα και δικές του εγκαταστάσεις παρόλο που έχουν περάσει 17 χρόνια από την ίδρυση του γι’ αυτό και θα μεταφέρει το αίτημα στην Υπουργό Παιδείας έτσι ώστε το συντομότερο να γίνει το Μουσικό Σχολείο που όλοι επιθυμούν.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Μουσικό Σχολείο το οποίο παρουσίασε σε πρώτη Παγκύπρια Εκτέλεση αποσπάσματα από το εμβληματικό έργο του «Canto General», σε ποίηση του Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda, καθώς και αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Πνευματικό Εμβατήριο» του «Άγγελου Σικελιανού».

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend