Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βύρας: Διεκδίκησε και έφερε στη Λάρνακα την θαλάσσια σύνδεση Λάρνακα-Πειραιά / Η επόμενη σύνδεση
Βύρας: Διεκδίκησε και έφερε στη Λάρνακα την θαλάσσια σύνδεση Λάρνακα-Πειραιά / Η επόμενη σύνδεση

Βύρας: Διεκδίκησε και έφερε στη Λάρνακα την θαλάσσια σύνδεση Λάρνακα-Πειραιά / Η επόμενη σύνδεση

Γράφει ο Ανδρέας Πολυκάρπου

Σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Λάρνακας η θαλάσσια σύνδεση με τον Πειραιά.

Η κοινοπραξία Kition Ocean Port, αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (10/3) την έναρξη της θαλάσσιας σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Κατά ακρίβεια, η γραμμή για την πόλη της Λάρνακας θα τεθεί σε ισχύ για τους μήνες Αύγουστο 2023 και Σεμπτέμβρη 2023, ενώ στην πόλη της Λεμεσού θα λειτουργήσει για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Το ιστορικό προς την επίτευξη της συμφωνίας

Παράλληλα με την πρωτοβουλία της Kition Ocean Port, φαίνεται ότι άρχισε μια μάχη μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού για το ποίος τελικά θα “κέρδιζε” την θαλάσσια σύνδεση και όλα έδειχναν ότι προσπάθειες μου εκ των έσω του τότε Υφυπουργείου Ναυτιλίας ευνοούσαν την πόλη της Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος της Λάρνακας όμως στάθηκε αμετάβλητος στις αρχικές προθέσεις, δηλαδή οτι η θαλάσσια σύνδεση θα έρθει και στη Λάρνακα, που και τελικά συμφωνήθηκε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο της Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, μας ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από πρωτοβουλία της Kition Ocean Port αλλά και μετά από παρεμβάσεις του ίδιου του Δήμου Λάρνακας. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνει της τότε πληροφορίες μας σχετικά με την πίεση που δεχόταν η Λάρνακα που πιθανόν να “έχανε” την σύνδεση αν υποχωρούσε.

Επίσης, μας ανέφερε ότι πέρα από τη σύνδεση με τον Πειραιά αναμένεται και θαλάσσια σύνδεση με το Ισραήλ.

Τέλος, ο Δήμαρχος μας τόνισε τη σημασία που έχει αυτή η εξέλιξη για την πόλη μας αφού θα ενισχύσει τον τουρισμό για την πόλη του Ζήνωνα.

Send this to a friend