Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντατικοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με την έλευση της άνοιξης, το πρόβλημα με τα κουνούπια γίνεται ολοένα και πιο έντονο, κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με τις αλυκές, όπως στις Καμάρες, στην οικιστική περιοχή της λεωφόρου Φανερωμένης και στις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς, Κιτίου.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι διεξάγονται συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Παράλληλα, όμως, το κοινό θα πρέπει να λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών σε οικίες και σε υποστατικά, έτσι ώστε να μειώνει τους χώρους εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών.

 

 

Αύριο Σάββατο ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η νέα Δημοτική Αγορά της Λάρνακας, τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στη θέση της παλιάς αγοράς έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη, πολυλειτουργική εμπορική μονάδα, στην οποία θα μπορεί κάποιος να συνδυάζει ψώνια με χαλάρωση, φαγητό και ποτό στα καφεστιατόρια που θα λειτουργούν στον πρώτο όροφο.

Επίσης έχει δημιουργηθεί ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα υπαίθρια λιανική αγορά (το λεγόμενο παζάρι) με στέγαστρο τύπου τέντας για περίπου 30 πωλητές και παραγωγούς.

 

Η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λάρνακας του Κλάδου των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, συμμετείχε για 2η φορά στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής  της Νοτίου Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη.

Οι συμμετοχές ήταν πάνω 400. Οι 16 χρονοι μελλοντικοί Σεφ της Τεχνικής Σχολής με εξαιρετική ομαδικότητα κατάφεραν σε δύο από τις μεγαλύτερες κατηγορίες των διαγωνισμών να κερδίσουν 2 Αργυρά μετάλλια.

Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων.

Συμμετείχαν αρκετές χώρες μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Σερβία, και η Ρουμανία. Από τη Κύπρο συμμετείχαν σχεδόν όλες οι Δευτεροβάθμιες Τεχνικές σχολές καθώς και αρκετές Τριτοβάθμιες Σχολές.

Μπράβο στους μαθητές/τριες, τους Εκπαιδευτές και τη Διεύθυνση της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας.

 

 

 

 

 

                                                       

Send this to a friend