Home ΛΑΡΝΑΚΑ 1600 Άγγλοι θα κατακλύσουν τη Λάρνακα!
1600 Άγγλοι θα κατακλύσουν τη Λάρνακα!

1600 Άγγλοι θα κατακλύσουν τη Λάρνακα!

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Γεμίζει με Άγγλους η Λάρνακα την ερχόμενη εβδομάδα! Τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία και την οικονομία της πόλης γενικότερα θ’ αποτελέσει η κάθοδος 1.600 οπαδών της Γουέστ Χαμ στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ για την φάση των «16» του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, που θα γίνει την Πέμπτη (9/3) στην «ΑΕΚ Αρένα».

Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα του Λονδίνου έχει εξασφαλίσει 1.600 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως η αγγλική ομάδα αρχικά ζήτησε πολύ μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων από τη διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά ο μέγιστος αριθμός που μπόρεσε να εξασφαλίσει είναι τα 1.600. Ως εκ τούτου, οι Άγγλοι φίλαθλοι θα γεμίσουν το πέταλο της φιλοξενούμενης ομάδας στην «ΑΕΚ Αρένα».

Η κάθοδος τόσο μεγάλου αριθμού Άγγλων φιλάθλων για περίπου ένα τριήμερο (8-10 Μαρτίου) αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ξενοδοχειακή κι επισιτιστική βιομηχανία καθώς και τα καταστήματα της πόλης, σε μια περίοδο όπου η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα 

Στο μεταξύ, σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας θα τεθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας εν’ όψει της μαζικής καθόδου Άγγλων φιλάθλων. Είναι γεγονός ότι μερίδα οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας θεωρούνται από τους πλέον ταραξίες στα βρετανικά γήπεδα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ζωή της Λάρνακας κατά τις μέρες της διαμονής τους στην πόλη.

Η άφιξη των πρώτων Βρετανών φιλάθλων αναμένεται από την ερχόμενη Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η Αστυνομία είναι ήδη ενήμερη για την μαζική άφιξη Άγγλων φιλάθλων, γι’ αυτό και τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στην Κύπρο με εκπροσώπους της Γουέστ Χαμ, όπως προνοούν τα πρωτόκολλα της ΟΥΕΦΑ πριν από κάθε ευρωπαικό ή διεθνή ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

«Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, έτσι ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την ομαλή διαμονή των Άγγλων φιλάθλων στη Λάρνακα, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πληροφορίες για το ποιόν των προσώπων που θα ταξιδέψουν από την Αγγλία στη Λάρνακα, κατά πόσο, δηλαδή, είναι άτομα που ενδεχομένως να προκαλέσουν φασαρίες. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ο μεγάλος αριθμός Άγγλων που θα φθάσει στη Λάρνακα», σημείωσε ο κ.Χατζηγιασεμή, ο οποίος πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει μια προκαταρτική συνάντηση με σύνδεσμο της αγγλικής ομάδας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας σε σχέση με την κάθοδο της Γουεστ Χαμ στο νησί.

«Αστακός» οι Φοινικούδες

Η Αστυνομία πρόκειται να λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κυρίως στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, όπου πιστεύεται ότι θα συγκεντρωθεί ο πυρήνας των οπαδών της Γουέστ Χαμ, λόγω της ύπαρξης πολλών μπιραριών και εστιατορίων.

«Θα υπάρχει διαρκής παρακολούθηση των Άγγλων φιλάθλων, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα και να μην επηρεαστεί η ομαλή ζωή των κατοίκων της Λάρνακας.

Η Αστυνομία θα βρίσκεται σ’ επιχειρησιακή κατάσταση με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

 

 

Send this to a friend