Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Η αστυνομία στη Λάρνακα φόρεσε χειροπέδες σε 32χρονο για υπόθεση απάτης
Η αστυνομία στη Λάρνακα φόρεσε χειροπέδες σε 32χρονο για υπόθεση απάτης

Η αστυνομία στη Λάρνακα φόρεσε χειροπέδες σε 32χρονο για υπόθεση απάτης

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ    

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης εξετάζει ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή τη φορά στη Λάρνακα.

Ύποπτος για την υπόθεση αυτή θεωρείται 32χρονος, από το Νεπάλ, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε παράνομα το λογότυπο γνωστής εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στην Κύπρο, δημιουργώντας δική του ιστοσελίδα η οποία, δήθεν, πωλούσε ηλεκτρονικές συσκευές σ’ ελκυστικές τιμές.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες, θύματα του υπόπτου, έπεφταν στην παγίδα και προέβαιναν σε εμβάσματα τα οποία τσέπωνε ο συλληφθείς, χωρίς ποτέ οι παραπονούμενοι να λαμβάνουν τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει…

Την κομπίνα διαπίστωσε, έστω και αργά, η εταιρεία, το λογότυπο της οποίας χρησιμοποιείτο παράνομα από τον 32χρονο αλλοδαπό. Πρόκειται για εταιρεία που διατηρεί αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σ’ όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η σχετική καταγγελία έγινε από την διεύθυνση της εταιρείας στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος χρησιμοποιούσε τους τελευταίους μήνες αυθεντικά και παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού και την αποκόμιση χρηματικού κέρδους με ψευδείς παραστάσεις.

Οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον 32χρονο, από το Νεπάλ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή (26/2) στη Λάρνακα.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέμενε παράνομα στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό. Οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του για έξι μέρες για σκοπούς διευκόλυνσης των αστυνομικών ανακρίσεων.

Ξένοι τα πλείστα θύματα

———————————–

Σ’ έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία όπου διαμένει εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα τύχουν δικανικής εξέτασης.

Όπως διαπιστώθηκε από περαιτέρω εξετάσεις, η παράνομη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, προσελκύοντας κυρίως καταναλωτές από το εξωτερικό. Ο ύποπτος φαίνεται πως διατηρούσε λογαριασμό, στον οποίο διαπιστώθηκαν εμβάσματα από διάφορα πρόσωπα που έστελναν χρηματικά ποσά για την αγορά κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Υποτίθεται ότι τα εμπορεύματα αυτά θα στέλνονταν ταχυδρομικώς στους δικαιούχους, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα της διαδικτυακής απάτης, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο ο 32χρονος να μην δρούσε από μόνος του, αλλά να είχε συνεργάτες. Ο αλλοδαπός έφθασε νόμιμα στην Κύπρο για να εργαστεί, αλλά η άδεια παραμονής του έχει λήξει προ πολλού.

Send this to a friend