Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Mystery Shopper στις παραλίες Αγίας Νάπας
Mystery Shopper στις παραλίες Αγίας Νάπας

Mystery Shopper στις παραλίες Αγίας Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ           

Μια πρωτοποριακή μέθοδο πρόκειται να εφαρμόσει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Δήμος Αγίας Νάπας, στις οργανωμένες παραλίες του τουριστικού θερέτρου, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες.

Με πελάτες… υπό κάλυψη, τους λεγόμενους «μυστηριώδεις αγοραστές» (mystery shopper), ο τουριστικός δήμος θα επιχειρήσει να αξιολογήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να εκτιμήσει το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν τα συνεργεία του Δήμου Αγίας Νάπας στις ακτές με στόχο την βελτίωση αυτών των υπηρεσιών, εκεί και όπου χρειάζεται, σ’ ένα τομέα που αποφέρει τεράστια έσοδα κάθε χρόνο στα ταμεία του δήμου.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας προκήρυξε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο την διεξαγωγή έρευνας ικανοποίησης πελατών με τη μέθοδο του υπό κάλυψη πελάτη.

Η έρευνα θα ξεκινήσει από την 1η Μαῒου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2023. Θα καλύψει τις παραλίες Αγίας Θέκλας, Άμμος του Καμπούρη, Βαθιά Γωνιά, Γλυκύ Νερό, Ζιάτζι, Καζάκας, Καλύβα, Κατσαρκά, Κόννος, Λάντα, Λιμάνι, Λιμνάρα, Μακρόνησος, Μελίσσι, Νησί, Παράδεισος και Περνέρα. Ανάμεσα στους βασικούς όρους εντολής που έχει θέσει ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ο έλεγχος για τη σωστή χρέωση και είσπραξη των ποσών που προνοούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ενδεχόμενη απώλεια εσόδων.

Οι «πελάτες μυστήριο» θα κληθούν επίσης να καταγράψουν πληροφορίες για την απόδοση των υπαλλήλων του δήμου που ασχολούνται με την ενοικίαση κρεβατιών και ομπρελών, για την συμπεριφορά τους και για την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Θα καταγράφουν, ακόμα, μετρήσεις ποιότητας υπηρεσιών, τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς ή αγένειας από πελάτες, θα ελέγχουν εάν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας από το προσωπικό και κατά πόσο εφαρμόζονται οι σχετικοί κανονισμοί του δήμου. Η συχνότητα διεξαγωγής της έρευνας θα είναι μία φορά την εβδομάδα, κάθε φορά σε διαφορετική μέρα και ώρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία θα συνοδεύονται με παρατηρήσεις και εισηγήσεις για επίλυση τυχόν προβλημάτων, θα παρουσιαστούν δεκαπέντε μέρες μετά την έναρξη της έρευνας. Στη συνέχεια θα παρουσιάζονται ανά δεκαπενθήμερο.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν προθεσμία μέχρι τις 17 Μαρτίου για να υποβάλουν τις προσφορές τους. Η αξία του συμβολαίου είναι 20 χιλιάδες ευρώ.

Ασφάλτινα πάρκινγκ

—————————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, ασφαλτικούς χώρους στάθμευσης στις παραλίες Λάντας και Μακρονήσου θα δημιουργήσει προσεχώς ο Δήμος Αγίας Νάπας. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν τοποθέτηση ασφαλτικού σκυροδέματος στους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης των δύο παραλιών (με οριζόντια και κάθετη οδική σήμανση), καθότι οι υπό αναφορά ακτές θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες στο τουριστικό θέρετρο.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 90 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που θα καταβληθούν από τα δημοτικά ταμεία. Οι ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Μαρτίου για να υποβάλουν τις προσφορές τους.

Στόχος είναι οι χώροι στάθμευσης να είναι έτοιμοι μέχρι την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Send this to a friend