Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ραντεβού το Σάββατο 4 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας
Ραντεβού το Σάββατο 4 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Ραντεβού το Σάββατο 4 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το μεθεπόμενο Σάββατο, 4 Μαρτίου, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η νέα Δημοτική Αγορά της Λάρνακας, τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Είναι η μέρα που προσδοκούσαν 27 ολόκληρα χρόνια όλοι οι Λαρνακείς, αφού η πόλη τους ήταν χωρίς δημοτική αγορά από το 1996, όταν είχε κατεδαφιστεί η παλιά αγορά λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η νέα αγορά έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου, παρόλο που κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα είναι έτοιμα όλα τα καταστήματα. Ανέφερε, όμως, ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα τεθούν σε λειτουργία όλα τα καταστήματα και τα καφεστιατόρια της αγοράς.

Το έργο, που θεωρείται υψίστης σημασίας για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου, παραδόθηκε από τον εργολάβο στο Δήμο Λάρνακας στις 23 περασμένου Ιανουαρίου. Έκτοτε έγιναν πυρετώδεις προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες, προκειμένου ο χώρος να ανοίξει το συντομότερο για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Όπως είπε ο δήμαρχος, όσοι θα βρεθούν το μεθεπόμενο Σάββατο στον χώρο της αγοράς, θ’ αντικρίσουν ένα πολύ εντυπωσιακό έργο, το οποίο γίνεται πραγματικότητα μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, έπειτα από την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο, στο τέρμα της οδού Ερμού.

Στη θέση της παλιάς αγοράς έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη, πολυλειτουργική εμπορική μονάδα, στην οποία θα μπορεί κάποιος να συνδυάζει ψώνια με χαλάρωση, φαγητό και ποτό στα καφεστιατόρια που θα λειτουργούν στον πρώτο όροφο. Στα 20 καταστήματα της αγοράς θα πωλούνται φθαρτά, φρούτα, ξηροί καρποί, αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη τοπικής χειροτεχνίας και παραδοσιακά ποτά.

Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα υπαίθρια λιανική αγορά (το λεγόμενο παζάρι) με στέγαστρο τύπου τέντας για περίπου 30 πωλητές και παραγωγούς.

Θρίλερ πέραν των 4 χρόνων 

Η ανέγερση και λειτουργία της νέας δημοτικής αγοράς, την οποία ανέμεναν πώς και πώς οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου ως είναι ισχυρό αντιστάθμισμα μετά τη λειτουργία του Metropolis Mall στη Λάρνακα, κατάντησε… θρίλερ για τον δήμο της πόλης. Και τούτο διότι οι κατασκευαστικές εργασίες καθυστέρησαν πέραν των τεσσάρων χρόνων. Είναι ενδεικτικό ότι τα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες…

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Λάρνακας ανέκτησε το κτήριο, ακύρωσε το συμβόλαιο με τον προηγούμενο εργολάβο και συμφώνησε με νέο εργολάβο, ο οποίος προχώρησε στην επιδιόρθωση των κακοτεχνιών στο κτήριο (κυρίως στην οροφή) και στην ολοκλήρωση του έργου.

 

Send this to a friend