Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναβρασμός επικρατεί στον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος – Ισότητα μετά την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, μετά την απόδραση 23χρονου Σύρου κρατούμενου, το βράδυ της Τρίτης.

Ο κλάδος κάνει λόγο για ελλειπή πρωτόκολλα και υποστελέχωση, θεωρώντας άδικη την απόφαση. Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ο ένας επειδή ήταν επιφορτισμένος με την φύλαξη του 23χρονου και ο άλλος διότι δεν του φόρεσε πισθάγκωνα τις χειροπέδες.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του Αρχηγού Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα Νίκος Λοϊζίδης άφησε «σκιές» ως προς τον τρόπο που αποφασίστηκαν οι δύο διαθεσιμότητες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου απέρριψε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Κλάδου, λέγοντας ότι οι διαθεσιμότητες των δύο αστυνομικών βασίστηκαν σε έκθεση γεγονότων που ετοιμάστηκε. Υπέδειξε, ακόμα, πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες, προσθέτοντας ότι το πρωτόκολλο προνοεί ότι οι κρατούμενοι πρέπει να φέρουν τις χειροπέδες στο πίσω μέρος του κορμιού τους.

Ήδη ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος ανέλαβε εντός δέκα ημερών να διερευνήσει τις συνθήκες της απόδρασης κι ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για εντοπισμό του 23χρονου Ahmad Frija δεν είχαν καρποφορήσει μέχρι τώρα, με τις εξετάσεις να επικεντρώνονται σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και σε άτομα από το φιλικό του περιβάλλον, οι οποίοι δεν αποκλείεται να τον φυγάδευσαν. «Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, αρκετός κόσμος πήρε τηλέφωνο και έδωσε πληροφορίες.

 

Πρέσβεις και εκπρόσωποι από 14 χώρες, διαπιστευμένοι στην Κύπρο επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Ουκρανικό Νηπιαγωγείο που δημιουργήθηκε στην Πύλα για να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, λόγω του πολέμου και να βρουν καταφύγιο στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρέσβεις και εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Ελβετία, Φιλανδία, Αυστραλία και Τσεχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά στους επισκέπτες, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου και δόθηκαν δώρα από και προς τα παιδάκια.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα με μια μεγάλη γιορτή, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο. H εκδήλωση στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ αρχίζει από τις 11 το πρωί και διαρκεί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Θα υπάρχει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς, παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά.  Θα προσφέρονται επίσης δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend