Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες βράδυ επιχείρηση της Αστυνομίας στην Λάρνακα για εντοπισμό νεαρού ηλικίας 23 ετών, ο οποίος δραπέτευσε από τα γραφεία του ΤΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο 23χρονος από τη Συρία είχε συλληφθεί το απόγευμα της Τρίτης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σύλληψης για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην επαρχία Λάρνακας.

Ενώ βρισκόταν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατάφερε να αποδράσει γύρω στις 19.30 χθες το βράδυ.

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων σε νεαρό ηλικίας 23 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην επαρχία Λάρνακας.

 

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – ΕΔΕΜ, που λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο στο κτίριο του Κέντρου Αποκατάστασης EDEN στην Τερσεφάνου. Τα εγκαίνια τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία και θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, Βουλευτές και Κοινοτάρχες της περιοχής.

 

Και τέλος στον ακριτικό Δήμο της Αθηένου δημιουργήθηκε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας ο κάθε επισκέπτης, όπου και αν βρίσκεται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να περιηγηθεί εικονικά και με αμεσότητα στην Αθηένου.

Η πλοήγηση θ’ αρχίζει με την κατοικημένη περιοχή και θα απλώνεται στην πεδιάδα της Μεσαορίας. Ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει μία από τις τρεις διαδρομές, «Αρχαιολογία και Μουσεία», «Παράδοση και Πολιτισμός» και «Εκκλησίες και Περιβάλλον».

Θα μπορεί, επίσης, να επιλέξει απευθείας τον προορισμό που θέλει να επισκεφτεί. Μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος που θα προβάλλονται μέσω της εικονικής περιήγησης είναι οι αρχαίοι τάφοι της Μάλλουρας, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο.

Θα προβάλλονται, ακόμα, η μοναδική στο είδος της εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο Φωκά και η παλαιά ιερά μονή αφιερωμένη στον αρχάγγελο Μιχαήλ, που είναι κτισμένη σε ένα πανέμορφο τοπίο.

 

 

Send this to a friend