Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσίαση του Γ. Κεπόλα για τα «Αισθήματα και συγκίνηση στη βυζαντινή τέχνη», στην Αθηένου
Παρουσίαση του Γ. Κεπόλα για τα «Αισθήματα και συγκίνηση στη βυζαντινή τέχνη», στην Αθηένου

Παρουσίαση του Γ. Κεπόλα για τα «Αισθήματα και συγκίνηση στη βυζαντινή τέχνη», στην Αθηένου

Τον καλλιτέχνη Γιώργο Κεπόλα παρουσίαση Το θέμα «Αισθήματα και συγκίνηση στη Βυζαντινή Τέχνη» παρουσίασε ο καλλιτέχνης Γιώργος Κεπόλας, γνωστός για τα ψηφιδωτά του, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηενου στις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, η παρουσίαση έγινε με την ευκαιρία την «Ημέρα Εκπαιδευτικού» και αφορούσε κυρίως τη νέα ενότητα των ψηφιδωτών έργων του Γιώργου Κεπόλα, η οποία έχει αποκτηθεί από τον Δήμο και πλέον εκτίθεται μόνιμα στις Συλλογές του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου, ενώ έχει εμπλουτίσει  τη συλλογή των ιδιαίτερα αξιόλογων έργων του που ήδη βρίσκονται στο Μουσείο.

Ο Γιώργος Κεπόλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρουσίασε τα νέα του ψηφιδωτά, αναφέρθηκε στην «τέχνη της υπομονής» που απαιτείται για τη δημιουργία ψηφιδωτού, και μοιράστηκε με το κοινό τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τους στοχασμούς του. «Υπομονή, επιμονή, θέληση, αλλά προπαντός αγάπη», απαιτεί η τέχνη του ψηφιδωτού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Κεπόλας.

Τα νέα έργα που εμπλούτισαν τη συλλογή ψηφιδωτών στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο είναι: «Από την Κοίμηση της Θεοτόκου», «Επιτάφιος», «Χριστός», «Εμμανουήλ Πανσέληνος».

Ο Δήμος Αθηένου στην ανακοίνωση του εκφράζει ευχαριστίες προς τον Γιώργο Κεπόλα, αλλά και στους χορηγούς, το Ίδρυμα Αντζουλή και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ).

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί πλέον να θαυμάσει τα έργα κατά τις ώρες λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00 ή/και άλλες ώρες κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend