Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διάλεξη στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα
Διάλεξη στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα

Διάλεξη στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να οδηγηθούν τα χαρισματικά παιδιά -και όχι μόνο- στην επιτυχία, θα απασχολήσουν τη διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, με θέμα: «Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η ευρύτερη κοινότητα έχουν την ευθύνη να υποστηρίξουν όλα τα παιδιά για την επίτευξη του καλύτερου για αυτά: Χαρισματικά παιδιά». Εισηγήτρια θα είναι η Δρ Νίκη Μελανίδου, Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Καθηγήτρια Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας.

Η εν λόγω διάλεξη απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα χαρισματικά παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους και σκοπός είναι να προβληματίσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τη διάγνωση της χαρισματικότητας. Επιπλέον, η  Δρ Μελανίδου θα παρουσιάσει τι μπορεί να γίνει κυρίως μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας ώστε να αλλάξει η μαθησιακή διαδικασία και να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των μαθητών σε τάξεις ανομοιογενείς, το πώς οι γονείς μπορούν με τη σειρά τους να στηρίξουν τα παιδιά τους, καθώς και πώς η κοινωνία των πολιτών και το εκπαιδευτικό σύστημα μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά ώστε να μη χαθούν στη γραφειοκρατία.

Συντονίστρια της διάλεξης, η οποία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στη Λάρνακα, θα είναι η Δρ Ιωάννα Σκορδή, Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Καθηγήτρια στο The Junior & Senior School, Λευκωσίας. Για όσες και όσους επιθυμούν να ακούσουν τη διάλεξη αυτή διαδικτυακά μπορούν να επισκεφθούν το κανάλι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στο YouTube στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3K4sTIW.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.

Send this to a friend