Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τμήμα Διαιτησίας: Ούτε ένα λάθος δεν βρήκαν…
Τμήμα Διαιτησίας: Ούτε ένα λάθος δεν βρήκαν…

Τμήμα Διαιτησίας: Ούτε ένα λάθος δεν βρήκαν…

“Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 21η και στην 22η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 67 συνολικά φάσεις.

Οι 7 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 26 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 34 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 67 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 7 και σε 6 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν τέσσερα πέναλτι για χέρι, ένα πέναλτι για φάουλ και την ακύρωση ενός πέναλτι αφού προηγήθηκε χέρι από τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την ακύρωση ενός πέναλτι για offside.  Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση της φάσης, ήταν 55 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε λανθασμένη παρέμβαση από το VAR.

Και στις έξι περιπτώσεις που οι διαιτητές οδηγήθηκαν σε on filed review, υιοθέτησαν την άποψη του VAR.

Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους τέσσερις αγώνες ήταν ξένοι”.

Send this to a friend