Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνεχίζεται για 3η μέρα η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
Συνεχίζεται για 3η μέρα η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας

Συνεχίζεται για 3η μέρα η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συναινετική λύση ψάχνουν εναγωνίως τα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, προκειμένου να φέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων εργαζόμενους, συντεχνίες και την Kition Ocean Port, ώστενα τερματιστεί η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα (6/2) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα Τετάρτη (8/2).

Τόσο η εργατική πλευρά και οι συντεχνίες, όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Port εμμένουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να διατηρείται το αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι, έχοντας την στήριξη των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ, εξακολουθούν ν’ απέχουν από τις εργασίες τους με αφορμή τις απολύσεις δύο γερανοδηγών από την διαχειρίστρια εταιρεία, χαρακτηρίζοντας τις απολύσεις αυτές «εκδικητικές».

Η εργατική πλευρά συνεχίζει να είναι θετική στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για απόσυρση των απολύσεων και ανάκληση των απεργιακών μέτρων, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σ’ επίπεδο Υπουργείου Εργασίας με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Από την πλευρά τηςη Kition Ocean Port διαψεύδει ότι οι απολύσεις των δύο γερανοδηγών έγιναν για εκδικητικούς λόγους. Υποστηρίζει ότι η απεργία των εργαζομένων είναι παράτυπη και ότι οι υπάλληλοι που απολύθηκαν αρνούνταν να εκτελέσουν νενομισμένη εργασία τους.

Όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες από πλευράς αρμόδιου υπουργείου δεν βρήκαν ανταπόκριση, με αποτέλεσμα το θέμα να παραμένει στάσιμο, χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη. Στο μεταξύ, η διαχειρίστρια εταιρεία υποχρεώθηκε να προσλάβει εργατικό προσωπικό από ιδιωτική εταιρεία, ούτως ώστε να μην παραλύσει το λιμάνι και να διεκπεραιωθούν όλες οι εργασίες.

Send this to a friend