Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στηρίζει Χριστοδουλίδη ο Υπ. Γεωργίας Κ. Καδής
Στηρίζει Χριστοδουλίδη ο Υπ. Γεωργίας Κ. Καδής

Στηρίζει Χριστοδουλίδη ο Υπ. Γεωργίας Κ. Καδής

“Με όλες του τις δυνάμεις” θα στηρίξει ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, την προσπάθεια του Νίκου Χριστοδουλίδη για εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που ανέγνωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καδής είπε ότι παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ του υποψηφίου που διετέλεσε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στο πρόσφατο παρελθόν, πράγμα που απέφυγε να κάνει κατά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Όπως αναφέρει στη γραπτή στην ανακοίνωσή του ο κ. Καδής, «με δεδομένο ότι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν από τη μία ένας ιδιαίτερα αγαπητός φίλος και συνεργάτης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, και από την άλλη ο φίλος και Πρόεδρος του κόμματος που στήριξε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια την Κυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου», σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επέλεξε να μη συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Στην ανακοίνωση για στήριξη του Ν. Χριστοδουλίδη προχώρησε, όπως αναφέρει, «λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, τους κινδύνους επιστροφής σε άστοχες πολιτικές που έβαλαν τον τόπο σε περιπέτειες στο παρελθόν και με πλήρη σεβασμό στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού».

«Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη μας συνδέουν κοινές προσπάθειες και αγώνες για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας», προσθέτει ο κ. Καδής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του «για τις ικανότητες, την εργατικότητα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του Νίκου (Χριστοδουλίδη)». Αναφέρει ότι ο υποψήφιος, ως «άνθρωπος χαμηλών τόνων, πάντοτε με τεκμηριωμένη άποψη, ήταν η φωνή της λογικής, της συναίνεσης και η ήρεμη δύναμη στο Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Αναστασιάδη».

«Στο κάλεσμα του Νίκου Χριστοδουλίδη για να ενώσουμε δυνάμεις και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, οικονομική και κοινωνική ευημερία, πράσινη μετάβαση και προστασία του περιβάλλοντος, δηλώνω και εγώ παρών, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθειά του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Υπουργός.

Send this to a friend