Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στο πλευρό του Χριστοδουλίδη ο στένος συνεργάτης του Αναστασιάδη Λοΐζος Αντωνίου
Στο πλευρό του Χριστοδουλίδη ο στένος συνεργάτης του Αναστασιάδη Λοΐζος Αντωνίου

Στο πλευρό του Χριστοδουλίδη ο στένος συνεργάτης του Αναστασιάδη Λοΐζος Αντωνίου

Ο Λοΐζος Αντωνίου, δημοσιογράφος, και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο τάχθηκε εξηγώντας τον λόγο υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Η θέση μου για τη Β΄Κυριακή…

Την περασμένη Κυριακή, ψήφισα τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν τα κατάφερε. Το σύστημα των δύο γύρων μας φέρνει πάντα σε διλήμματα. Για μένα η ωστόσο η φυσική συνέχεια της πρώτης μου επιλογής είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

• Εάν το επιχείρημα υπέρ του Α. Μ. είναι το Κυπριακό, λυπάμαι αλλά στα όσα χρόνια παρακολουθώ τις εξελίξεις ας μου επιτραπεί να πω από πολύ κοντά, δεν έχω εντοπίσει καμία ουσιώδη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων του Β γύρου, ούτε και μπορώ να δεχτώ ότι είναι περισσότερο αξιόπιστος, όπως μερικοί ισχυρίζονται ο διαπραγματευτής που για 9 χρόνια είχε στο χαρτοφυλάκιο του αποκλειστικά το Κυπριακό, από εκείνον που είχε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ.

• Σε ότι δε αφορά τις ευθύνες για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ αφηγήματα που αγνοούν την τουρκική στάση και αποδίδουν σκοπιμότητες στη δική μας πλευρά. Αυτό εισηγούνται άλλωστε και οι δύο υποψήφιοι.

• Θα στηρίξω τον Ν.Χ., γιατί είμαι βαθιά ευρωπαιστής και θέλω η χώρα μου να παραμείνει αξιόπιστη στην Ευρωπαική Ένωση. Πιθανόν κάποιος να ισχυριστεί ότι και ο Α. Μαυρογιάννης είναι ευρωπαιστής. Προφανώς και είναι. Αλλά στηρίζεται αποκλειστικά από ένα κόμμα, έντονα αντιευρωπαικό που έχει διαχρονικά εκτεθεί για τις φιλορωσικές του θέσεις. .
Σε μία τέτοια ιστορική περίοδο, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο υπονομευτικό από αυτό για τη χώρα μας, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για το Κυπριακό, και τις σχέσεις με την Τουρκία.

• Θα στηρίξω Χριστοδουλίδη, γιατί θέλω ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της σχέσης με τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου, δεν θα ήθελα ο Πρόεδρος της χώρας μου να ταλανίζεται από συνεργάτες του που διατηρούν τον στείρο αντιαμερικανισμό της ψυχροπολεμικής περιόδου.

• Το ΑΚΕΛ, είναι το κόμμα που ως κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και μέχρι σήμερα αποδίδει εκείνη την δεινή κατάσταση σε εξωγενείς παράγοντες. Η δεκαετής περίοδος που έκτοτε διανύσαμε δεν άλλαξε σε τίποτε την προσέγγιση τους. Αυτή την συνταγή μας επιφυλάσσει και για το μέλλον, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Α.Μ. να μας πείσει περί του αντιθέτου.

• Σε σχέση με αυτό, ο Ν. Χρι, δεν χρειάζεται να καμουφλάρεται. Ξέρουμε τι οικονομικό μοντέλο εκπροσωπεί ο ίδιος και τα κόμματα που τον στηρίζουν και είναι αυτό που έβγαλε τη χώρα από την στενωπό, και την οδήγησε με ασφάλεια, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία δικτύου προστασίας των ευάλωτων.

(Σχόλια ευπρόσδεκτα. Προσβλητικές/ υβριστικές αναφορές από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε θα διαγράφονται χωρίς δεύτερη σκέψη).

Send this to a friend