Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακοίνωση βραβείων 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού Δήμου Λάρνακας
Ανακοίνωση βραβείων 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού Δήμου Λάρνακας

Ανακοίνωση βραβείων 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού Δήμου Λάρνακας

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 1ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου με τίτλο «Η Λάρνακα μέσα από τα μάτια των νέων – Θάλασσα, Φύση, Καθημερινή Ζωή».

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα, η αξιολόγηση των φωτογραφιών που συμμετείχαν στον 1ο Φωτογραφικό Διαγωνισμό που προκήρυξε ο  Δήμος Λάρνακας με θέμα «Η Λάρνακα μέσα από τα μάτια των νέων – Θάλασσα, Φύση, Καθημερινή Ζωή»».

Ο Διαγωνισμός, προστίθεται, «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για νέους του Δήμου Λάρνακας και του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου και είχε στόχο να δώσει την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, τις ομορφιές της Λάρνακας».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2023. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και στον διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν μέρος νέοι/ες ερασιτέχνες φωτογράφοι, ηλικίας 15 – 35 ετών, κάτοικοι Κύπρου και παραλήφθηκαν συνολικά 77 φωτογραφίες.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας και επαγγελματίες φωτογράφοι, ενώ για την αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε βάση των όρων του Φωτογραφικού Διαγωνισμού, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

Προστίθεται ότι «το 1ο Βραβείο, που έλαβε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, απονεμήθηκε στην Θέκλη Λουκά και τίτλος της φωτογραφίας ήταν «Η αντίθεση: Ένα κοντινό πλάνο της παλιάς και της νέας αρχιτεκτονικής στη Λάρνακα – Διγενή Ακρίτα, Λάρνακα».

Το 2ο Βραβείο, που έλαβε 200 ευρώ απονεμήθηκε στην Σωτηρία Βορκά, με τη φωτογραφία που τιτλοφορείται «Playful Morning», Παραλία Φοινικούδων

Το 3ο Βραβείο, που έλαβε το βραβείο των 100 ευρώ, απονεμήθηκε στην Παναγιώτα Γιάγκου και ο τίτλος της φωτογραφίας ήταν «Long trip» Αλυκή Λάρνακας.

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει και 2 Επαίνους για τη φωτογραφία της Σωτηρίας Βορκά με τίτλο «Ιn the background», Παραλιακή περιοχή Βορόκληνης και στον Ερμόλαο Φωτίου με τη φωτογραφία του να τιτλοφορείται  «Νερομπογιές», Αλυκή Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι «σε εύθετο χρόνο θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης των νικητών και έκθεση φωτογραφίας, ενώ η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο».

Send this to a friend