Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Λάρνακα: Για το χάλκινο μετάλλιο ο Χ. Θεμιστοκλέους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε U16
Λάρνακα: Για το χάλκινο μετάλλιο ο Χ. Θεμιστοκλέους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε U16

Λάρνακα: Για το χάλκινο μετάλλιο ο Χ. Θεμιστοκλέους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε U16

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει την Κυριακή στην κατηγορία Kumite U16 + Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καράτε (U16-U18-U21) που διεξάγεται στη Λάρνακα και το αθλητικό κέντρο «Κίτιον» μεταξύ 3 και 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, ο Κύπριος αθλητής ξεκίνησε με νίκη 1-0 κόντρα στον Κροάτη πρωταθλητή, επικράτησε στη συνέχεια με 2-0 του πρωταθλητή Αυστρίας, ενώ στις σημαίες κρίθηκε η τρίτη διαδοχική νίκη του μετά το 0-0 απέναντι στον αθλητή από τον Ισραήλ, με την πορεία του προς το χρυσό να σταματά στον εκπρόσωπο της Ιταλίας, ο οποίος κέρδισε με 0-2.

Προστίθεται πως το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν όλοι οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας για την κατηγορία Kata και έκλεισαν οι θέσεις για τους τελικούς της Κυριακής, ενώ διεξήχθησαν και στο Kumite όλοι οι αγώνες των νεαρών καρατέκα κάτω των 16 ετών.

Σε ό,τι αφορά τις κυπριακές συμμετοχές, ο Ιωήλ Αντωνίου (Kumite U16 -63kg) σημείωσε δύο νίκες κόντρα στον πρωταθλητή Αγγλίας με 7-0 και στον 2ο γύρο κέρδισε με 3-1 τον αθλητή από την Βουλγαρία, με την πορεία του να σταματά στον 3ο γύρο αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρωταθλητή Ισπανίας, ενώ νίκη σημείωσε και η Κωνσταντίνα Αρτέμη (Κumite U16 -61kg) κόντρα στην αθλήτρια από το Κόσοβο, χάνοντας στον 2ο γύρο από την Ιταλίδα πρωταθλήτρια.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε, το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε επίσης χώρα δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε (EKF) Αντόνιο Εσπινός και σύσσωμα το Δ.Σ της καθώς πολλοί πρόεδροι από χώρες-μέλη της ΕKF, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης μαζί με μέλη του Δ.Σ, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Αλέξανδρος Χριστοφόρου μαζί με μέλη του Δ.Σ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Αντρέας Βασιλείου αναφέρεται πως, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της EKF και WKF για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Κυπριακή Ομοσπονδία ώστε να αναλάβει αυτή την διοργάνωση, ενημέρωσε τους επισήμους για τις λεπτομέρειες γύρω από την διοργάνωση, η οποία, όπως είπε, συγκεντρώνει αριθμό ρεκόρ συμμετοχών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της EKF και WKF συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και τον Πρόεδρό της Αντρέα Βασιλείου για τη καλή και σκληρή δουλειά που γίνεται ώστε η Κύπρος να φιλοξενήσει τόσο μεγάλες διοργανώσεις, προσθέτοντας ότι το μέγεθος κάθε ομοσπονδίας δεν μετριέται με βάση το μέγεθος της χώρας, αλλά με τις δυνατότητες και το όραμά της, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε να αποτελεί παράδειγμα για άλλες Ομοσπονδίες.

Εκ μέρους της πόλης της Λάρνακας, ο Δήμαρχος Αντρέας Βύρας δήλωσε πολύ χαρούμενος και περήφανος που η EKF και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε επέλεξαν την Λάρνακα και το αθλητικό κέντρο «Κίτιον» για τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης διοργάνωσης και έστειλε το μήνυμα ότι η Λάρνακα θέλει και στο μέλλον να είναι δίπλα στον αθλητισμό, φιλοξενώντας αγώνες καράτε και όχι μόνο.

Μετά την δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης, με τους νεαρούς καρατέκα από τις χώρες που συμμετέχουν στον 50ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (U16-U18-U21) να παρατάσσονται στο αθλητικό Κέντρο «Κίτιον» και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Αντρέα Μιχαηλίδη αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης Αντρέα Βύρα να κηρύττουν την έναρξη του πρωταθλήματος απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό, κάτι που έπραξαν και οι κ. Βασιλείου και Εσπίνος ως συνδιοργανωτές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend