Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Προεδρικές: Νέες οδηγίες για όσους νοσούν με COVID19 και θα ψηφίσουν
Προεδρικές: Νέες οδηγίες για όσους νοσούν με COVID19 και θα ψηφίσουν

Προεδρικές: Νέες οδηγίες για όσους νοσούν με COVID19 και θα ψηφίσουν

Πρόσθετες οδηγίες για άσκηση εκλογικού δικαιώματος θετικών ατόμων στη νόσο COVID 19, δίδει την Παρασκευή στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα άτομα που διανύουν τον αυτοπεριορισμό τους, λόγω νόσησης με COVID-19 και δεν είναι δυνατό να μεταβούν μόνα τους στο εκλογικό κέντρο, μπορούν κατά την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις 5 και 12 Φεβρουαρίου του 2023, να μεταβούν στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με τη συνοδεία άλλου προσώπου.

Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά πρέπει να φέρουν χρήση διπλής χειρουργικής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας FFP2 / KN95 / N95, ενώ κατά τη μεταφορά τους στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζουν συστήνεται όπως κάθονται στα πίσω καθίσματα του οχήματος με ανοικτά παράθυρα, εάν είναι εφικτό, για να υπάρχει επαρκής αερισμός.

Επίσης, πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δηλαδή χρήση χαρτομάντηλου και απόρριψης του αμέσως μετά την χρήση, απολύμανση χεριών, ενώ μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στον χώρο αυτοπεριορισμού τους, χωρίς καμία ενδιάμεση στάση.

Send this to a friend