Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαίνια ανάπλασης πλατείας Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου
Εγκαίνια ανάπλασης πλατείας Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου

Εγκαίνια ανάπλασης πλατείας Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Οι αναπλάσεις πυρήνων αστικών ιστών δημιουργούν νέες συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας, δίδοντας προοπτικές για ακόμη πιο πολλαπλασιαστικά οφέλη».

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρήςκατά τα εγκαίνια του έργου «Διαμόρφωση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά, Χώρων Στάθμευσης και Ανάπλαση Τμήματος Οδικού Δικτύου», στην Αραδίππου, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση του υπό αναφορά έργου δημιουργεί νέα δεδομένα στην ανάπτυξη, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και στην πράσινη ανάπτυξη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι με την επέκταση και ανάπλαση του πυρήνα της Αραδίππου, ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε και ο χώρος γύρω από την εκκλησία του Απ. Λουκά. Κατασκευάστηκε,επίσης, χώρος στάθμευσης που θεωρείται απαραίτητος για τη λειτουργικότητα του όλου έργου, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί περιμετρικά της πλατείας και το τελευταίο τμήμα του οδικού δικτύου καθώς και η υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.Οι μελέτες εκπονήθηκαν και συντονίστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αραδίππου, ενώ σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα του διαγωνισμού κατασκευής.

Οι εργασίες άρχισαν τον Ιούλιο του 2021 και, όπως αναφέρθηκε στα εγκαίνια, θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Ιούλιο. Η συνολική έκταση του έργου καταλαμβάνειπερίπου 4.300 τ.μ., εκ των οποίων τα 1050 τ.μ. αποτελούν πλατειακό χώρο. Το ποσό του κατασκευαστικού συμβολαίου ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο, 607 χιλιάδες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης στη δική του ομιλία σημείωσε ότι μέσα από την ανάπλαση του οδικού δικτύου και της πλατείας Αποστόλου Λουκά, αναδεικνύεται περαιτέρω η σημασία της πλατείας, που ανέκαθεν αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της Αραδίππου,ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται ο πυρήνας της πόλης, ο οποίος ανακτά έναν νέο χαρακτήρα, σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

Send this to a friend