Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Χαλαζόπτωση και αστραπές στο μενού του καιρού για την Λάρνακα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Χαλαζόπτωση και αστραπές στο μενού του καιρού για την Λάρνακα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Χαλαζόπτωση και αστραπές στο μενού του καιρού για την Λάρνακα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Παραμένει ευνοϊκή η διάταξη της ατμόσφαιρας έτσι ώστε η περιοχή μας να συνεχίσει να επηρεάζεται από διαδοχικές διαταραχές μέχρι τη Δευτέρα.

Η πρόβλεψη του καιρού για την Λάρνακα

Η πρώτη διαταραχή, η οποία θα δώσει και τα λιγότερα φαινόμενα, αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας αργότερα σήμερα και κυρίως νωρίς απόψε. Η δεύτερη διαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, φέρνοντας παγκύπριες και αξιόλογες βροχές/χιόνια.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από τρίτη και πιο αξιόλογη διαταραχή, η οποία θα δώσει συνολικά αξιόλογες βροχές με αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, με κάποια μεμονωμένα φαινόμενα όμως να συνεχίζουν. Να σημειώσουμε ότι από τη Δευτέρα, πολύ πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή, με τις χιονοπτώσεις να επεκτείνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα από το Τρόοδος.

Σήμερα Παρασκευή, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα υποστηρίζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα στη δυτική Τουρκία θα επηρεάσει την περιοχή μας προοδευτικά απο τα δυτικά τις επόμενες ώρες.

Στην περιοχή μας ο καιρός ξεκίνησε με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί σε κάποια τμήματα των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού έδωσαν λίγες μεμονωμένες και πρόσκαιρες βροχές.

Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο γενικευμένα προοδευτικά από τα δυτικά αργά το απόγευμα. Σε περίπτωση καταιγίδας, πιθανόν να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω, οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω.

Κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται και τα πιο γενικευμένα φαινόμενα (κατά το πρώτο μισό της νύχτας) με κατά περιόδους βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και παράλια νωρίς το βράδυ. Μετά τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1250 μέτρα και άνω.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας, συνοδευόμενη από πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα έχει κατηφορίσει μέχρι τα Βαλκάνια, συνεχίζοντας να κινείται νοτιότερα προς τον Ελλαδικό χώρο και ανατολική Μεσόγειο ενώ η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ασθενή χαμηλή πίεση.

Στην περιοχή μας, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια και βόρειο 1/3 του νησιού. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ μεμονωμένη βροχή δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή του νησιού. Τα όποια φαινόμενα από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα για ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

To Σάββατο το βράδυ, αναμένεται κυκλογένεση δυτικά της Κύπρου. Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος. Από περίπου τα μεσάνυχτα και έπειτα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται προοδευτικά βροχές αρχικά από τα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω. Από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω οι χιονοστρώσεις θα είναι βαριές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Send this to a friend