Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας η Λάρνακα
Πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας η Λάρνακα

Πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας η Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Πρωταθλήτρια» στη φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων θα είναι για το επόμενο τρίμηνο η Λάρνακα. Την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου – Απριλίου 2023 είναι προγραμματισμένοι διεθνείς αθλητικοί αγώνες, οι οποίοι θα συμβάλουν, ως ένα βαθμό, στην απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Λάρνακα ως ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Με αφορμή την κάθοδο μεγάλου αριθμού αθλητών και αθλητριών απ’ όλο τον κόσμο, η τοπική εταιρεία τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ξενοδοχειακού δυναμικού, η βολική της τοποθεσία και οι καλές κλιματολογικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν τη χειμερινή περίοδο, καθιστούν τη Λάρνακα ελκυστικό προορισμό για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο που έγινε πρόσφατα με την συμμετοχή περίπου 700 αθλητών, ηλικίας από 8 έως 21 χρόνων, ο νέος Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (το πρώην Κοινοτικό Κέντρο) ετοιμάζεται να υποδεχτεί και άλλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Μεταξύ αυτών,το Open International SAMBO Tournament μεταξύ 22-24 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών, από περίπου 15 χώρες.

Εξάλλου,για πρώτη φορά θα διοργανωθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού Διεθνής Διαγωνισμός Χορού το τριήμερο 21-23 Απριλίου, στην παρουσία πέραν των 200 χορευτών. Επίσης, το Αθλητικό Κέντρο Κίτιον θα φιλοξενήσει αυτές τις μέρες (3-5/2) μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις καράτε, το 50ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, για τις ηλικίες U16, U18, U21. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν 1136 αθλητές από 48 χώρες.

Ποδηλασία-Breakdance!

Σε σχέση μετο άθλημα της ποδηλασίας, αθλήτριες και ομάδες αθλητριών από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στην ορεινή επαρχίας Λάρνακας μεταξύ 4-11 Φεβρουαρίου για να διαγωνιστούν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες Aphrodite Women Cycling Races. Η διαδρομή θα είναι μαγευτική, καλύπτοντας τα χωριά Τόχνη, Σκαρίνου, Κόρνο, Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Ορά, Κάτω Δρυ, Βάβλα και Αγίους Βαβατσινιάς. Με δεδομένο ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, το 2024, το Breakdance θα είναι ολυμπιακό άθλημα, οι διεθνείς αγώνες Non Stop Battles International περιλαμβάνονται πλέον στις αθλητικές διοργανώσεις.

Η υπό αναφορά εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο MetropolisMall, με την συμμετοχή πέραν των 100 διαγωνιζομένων από διάφορες χώρες.Αυτό τον μήνα (13-23/2) θα πραγματοποιηθεί και το γνωστό τουρνουά γυναικείων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Cyprus Womens Cup’, μετά από παύση δύο ετών λόγω πανδημία. Θα διαγωνιστούν οι εθνικές ομάδες Κροατίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο «ΑΕΚ Αρένα» και στο ΓΣΖ. Θεωρείται από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες αντισφαίρισης Tennis Europe U16 θα λάβουν χώρα από 25 Μαρτίου μέχρι 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, με την συμμετοχή πέραν των 100 αθλητών από περίπου 20 χώρες. Ο τοπικός όμιλος αντισφαίρισης προγραμματίζει εντός του 2023 τουλάχιστον έξι ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά.Επίσης, πέραν των 500 σκοπευτών από περίπου 50 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής ISSF ΣΚΗΤ-ΤΡΑΠ από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, στην Τερσεφάνου. Τέλος, τον ερχόμενο Απρίλιο (8-9/4) θα γίνει στα Λεύκαρα ο αγώνας τρεξίματος με την ονομασία Lefkara Country Run & Vertical Challenge, που θα περιλαμβάνει αγώνα Vertical Challenge 4 χιλιόμετρων και αγώνες Cross Country σε αγροτική διαδρομή.

Υπάρχουν ασφαλώς και αρκετές άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις σε πληθώρα αθλημάτων, περιλαμβανομένων και αθλημάτων παραλίας και θαλάσσης, που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οποίες στηρίζονται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τις τοπικές αρχές, αφού ο αθλητικός τουρισμός εντάσσεται ψηλά στις προτεραιότητες της Στρατηγικής Τουρισμού της Λάρνακας.

Send this to a friend