Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Ερντογάν: «Δε θα καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην Ελλάδα
Ερντογάν: «Δε θα καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην Ελλάδα

Ερντογάν: «Δε θα καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι απελπισμένη και ενοχλείται από την ενδυνάμωση της Τουρκίας, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.

Έκανε λόγο για ανεξήγητες «προκλήσεις» της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα και για παράνομα βήματα και διεκδικήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί και να αποδεχθεί η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση και η αβάσιμη προπαγάνδα της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και συμμαχίας. Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ενοχλεί πολύ την Ελλάδα. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματά της, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες διεκδικήσεις», δήλωσε ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Αθήνα για τις παραβιάσεις στον αέρα και τη θάλασσα κι ότι είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης.

«Πρώτον, δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για τις αεροπορικές παραβιάσεις. Τι προκαλούν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την Ελλάδα, την παρενόχληση των αεροπλάνων μας, την παρενόχληση των ψαράδων μας; Αυξάνουν την ένταση. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, φυσικά, δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητες αυτές τις εχθρικές ενέργειες».

«Ας αποκτήσει κι η Ελλάδα έναν Tayfun αν είναι ικανή»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός των νησιών απειλεί τις ακτές τις Τουρκίας και επανέλαβε ότι ο πύραυλος Tayfun έχει στόχο την προάσπιση της χώρας του κι αν η Ελλάδα είναι ικανή, ας αποκτήσει κι η ίδια ένα τέτοιο όπλο.

«Συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές και τους μεγάλους οικισμούς μας, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Φυσικά, μετά πανικοβάλλονται όταν λέμε ‘Tayfun’. Γιατί σε πιάνει πανικός, καλέ; Δηλαδή, εμείς δε θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Φτιάξαμε τον Tayfun. Εντάξει. Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. Αλλά κι εγώ λέω στην αμυντική μας βιομηχανία, ‘560 χλμ. δεν είναι αρκετά. Θα το φτάσετε στα 1000 χλμ’. Κάν’ το κι εσύ. Κάν’ το κι εσύ, να έχεις κι εσύ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό; Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε και σε επίπεδο νομικό και στο πεδίο», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερηφανεύτηκε επίσης για τα μη επανδρωμένα όπλα που αναπτύσσει, κάτι που κάνει ακόμη πιο ισχυρές τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. «Και τα IHA μας, τα SIHA μας, τα Ak?nc? μας και πάνω απ’ όλα…, το K?z?lelma μας (Κόκκινο Μήλο). Αυτά είναι σημαντικά. Πρώτα ο Αλλάχ, έρχεται το Gokbey (ελικόπτερο γενικής χρήσης). Με όλα αυτά, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρότερες».

Πηγή: Ethnos.gr

Send this to a friend