Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καλύτερη συνδεσιμότητα με χώρες της κεντρικής Ευρώπης το 2023
Καλύτερη συνδεσιμότητα με χώρες της κεντρικής Ευρώπης το 2023

Καλύτερη συνδεσιμότητα με χώρες της κεντρικής Ευρώπης το 2023

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου εν’ όψει της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις και κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα, η νέα τουριστική σεζόν υπολογίζεται ν’ αρχίσει αρχές Απριλίου, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

Παρόλο που η γενική εκτίμηση είναι ότι οι αφίξεις ξένων περιηγητών θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2022, εντούτοις υπάρχει ένα παράθυρο αισιοδοξίας πως η κίνηση από το εξωτερικό το φετινό καλοκαίρι ενδεχομένως να είναι ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με πέρσι. Αιτιολογώντας αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε ότι φέτος, δηλαδή την χειμερινή περίοδο μεταξύ 2022-23, όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό (υφυπουργείο, ξενοδόχοι κτλ.) είχαν περισσότερο χρόνο, σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες χρονιές που καραδοκούσε η πανδημία, ώστε να προβούν σ’ έναν καλύτερο προγραμματισμό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ.Τάκκα, φέτος προβλέπεται να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός όσον αφορά την συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις πτήσεις κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, από τις οποίες το νησί μας άντλησε μεγάλο αριθμό επισκεπτών το 2022. «Πιστεύουμε ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να είναι κάπως καλύτερη από την περσινή, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι δεν έχουμε πια αυστηρά πρωτόκολλα, αφού η πανδημία δεν απασχολεί πλέον τον κόσμο, εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση της Κίνας, η οποία όμως δεν μας επηρεάζει άμεσα», συμπλήρωσε.

Αύξηση 130% από Πολωνία!

Μία αγορά στην οποία «επενδύει» φέτος η τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου για αυξημένη κίνηση συγκριτικά με το 2022, είναι της Πολωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων, η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται η πιο ανερχόμενη,όχι μόνο για την επαρχία,αλλά και για την Κύπρο γενικότερα, καθότι το 2022 παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις περίπου του 130%σε σύγκριση με το 2021. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που αναμένεται μαζική παρουσία φορέων στην τουριστική έκθεση της Βαρσοβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

«Είναι μια αγορά που της δόθηκε η ευκαιρία ν’ αναπτυχθεί ραγδαία με τις συχνές πτήσεις που εκτελούνται από την συγκεκριμένη χώρα, αλλά και τις καλές τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία μας. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση το τρέχον έτος», ανέφερε ο Δώρος Τάκκας.

«Νεκροταφεία»

Αυτή την περίοδο, τα μεγάλα θέρετρα της επαρχίας Αμμοχώστου, Αγία Νάπα και Πρωταράς, μοιάζουν… με νεκρές πολιτείες, όπως συμβαίνει (δυστυχώς) κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο κ.Τάκκας είπε ότι είναι υπερβολικά «ήσυχος» ο φετινός χειμώνας, διότι εάν εξαιρεθούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες, τότε η υπόλοιπη κίνηση είναι ελάχιστη.

Ανοικτά παραμένουν μόνο 10-12 ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται κάπως πιο αυξημένη κίνηση εξαιτίας των αποστολών ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων, κυρίως από την Σκανδιναβία, οι οποίες θα καταφθάσουν για την χειμερινή τους προετοιμασία στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας. Ακόμα, όμως, και ο φετινός χειμερινός αθλητικός τουρισμός είναι μειωμένος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Send this to a friend