Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Η viral ομιλία του Ινδιάνου Ορθόδοξου – «Μην προσβάλλετε τον Ελληνισμό» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η viral ομιλία του Ινδιάνου Ορθόδοξου – «Μην προσβάλλετε τον Ελληνισμό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η viral ομιλία του Ινδιάνου Ορθόδοξου – «Μην προσβάλλετε τον Ελληνισμό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Viral έχει γίνει η ομιλία του Επίσκοπου Άσσου Τιμόθεου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου στην Αθήνα.

Στο απόσπασμα που κυκλοφορεί, ο Επίσκοπος Κολομβίας μιλά για την ορθόδοξη πίστη. «Αυτή η ορθόδοξη πίστη είναι που κράτησε την πατρίδα Ελλάδα όταν έπρεπε να πει όχι στους Ιταλούς για να μην πάνε και να κατακτήσουν άλλους λαούς».

Συμπλήρωσε ότι «αυτή η πίστη κράτησε το 30 και το 40 τους Έλληνες και κρατά αυτούς που έφυγαν και καρποφορούν σε άλλες χώρες όπως τον Παναμά που είχαμε Πρόεδρο Έλληνα, όπως στην Βενεζουέλα όπου δημιούργησαν».

Ακόμη είπε ότι «Η πίστη των Ελλήνων αν μας βλέπετε. Εμείς κοιτάμε προς την Ελλάδα δεν ξέρω όμως προς τα που κοιτάνε οι Έλληνες. Θέλω σήμερα να σας παρακαλέσω εσείς που είστε τα παιδιά των Ελλήνων που δεν κατέβασαν ποτέ την σημαία, που δεν πρόσβαλαν ποτέ των πολιτισμό τους, που δεν αρνήθηκαν την δική τους πατρίδα και την ώρα που τους κυνηγούσαν στην Σμύρνη, στον Πόντο, στην Πόλη και φύγανε και ήρθαν εδώ και άρχισαν από το μηδέν καινούργια χωριά. Τι έφερε η γιαγιά και ο παππούς; Μια εικόνα έφεραν. Πόσες εικόνες σωθήκανε».

Παρακάλεσε όπως «μην προσβάλλετε τον Ελληνισμό, μην προσβάλλετε την Ελλάδα, μην βάλετε νερό στο κρασί. Η Ελλάδα είναι το κέντρο της πίστεως, τα Ιεροσόλυμα είναι Άγια πόλη αλλά εμείς όταν θέλουμε να μάθουμε τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία και την πίστη στην Ελλάδα θα έρθουμε. Ερχόμαστε εδώ, εγώ ο Ινδιάνος με σκιστά μάτια. Δεν πηγαίνω Ρουμανία, Ρωσία. Έρχομαι εδώ».

Send this to a friend