Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πωλούσε πλαστές ασφάλειες οχημάτων
Πωλούσε πλαστές ασφάλειες οχημάτων

Πωλούσε πλαστές ασφάλειες οχημάτων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παρίστανε τον υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας και πωλούσε αβέρτα σε οδηγούς πλαστά ασφαλιστήρια πιστοποιητικά για τα οχήματά τους, την ίδια ώρα που διοχέτευε παράνομα στην αγορά και αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία Αμμοχώστου φόρεσε χειροπέδες σε 42χρονο αιτητή ασύλου, από την Τουρκία, ο οποίος διαμένει νόμιμα στο Παραλίμνι. Εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων.

Ωστόσο, σ’ έρευνα που έγινε στην οικία του, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των πλαστών εγγράφων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα κάνναβης, μεγάλο αριθμό αδασμολόγητων τσιγάρων, ποσότητα καπνού καθώς και χρηματικό ποσό που φαίνεται να είναι προϊόν από την παράνομη εμπορία αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Εξού κι εναντίον του εξετάζεται και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο από ασφαλιστική εταιρεία, τον ίδιο μήνα, στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, εντοπίστηκε στην κατοχή οδηγών οχημάτων αριθμός πλαστογραφημένωνεγγράφων που έμοιαζαν με ασφαλιστήρια πιστοποιητικά της συγκεκριμένης εταιρείας. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα αυτά είχαν πωληθεί στους οδηγούς από τον 42χρονο. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης και συνελήφθη.

Της σύλληψης του υπόπτου ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου εντοπίστηκε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, 92 κούτες τσιγάρα και ποσότητα καπνού, βάρους 7 κιλών και 250 γραμμαρίων. Όπως διαπιστώθηκε, οι κούτες με τα τσιγάρα και ο καπνός είναι αδασμολόγητα. Εντός της κατοικίας εντοπίστηκε και το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, που σύμφωνα με τον ύποπτο προέρχεται από την πώληση των αδασμολόγητων τσιγάρων.Τα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τελωνείου. Ο 42χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον δικαστηρίου.

Send this to a friend