Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργοτάξιο το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων
Εργοτάξιο το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων

Εργοτάξιο το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν τις τελευταίες μέρες τα έργα αντικατάστασης του πλακόστρωτου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, από την πλευρά των ξενοδοχείων και των εστιατορίων.Αρχικά οι εργασίες επρόκειτο να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου 2022, ωστόσοκρίθηκε ορθό όπως περάσουν πρώτα οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μετά να ξεκινήσει η αντικατάσταση του πλακόστρωτου, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να δουλέψουν απρόσκοπτα κατά την εορταστική περίοδο και να μην επηρεαστεί ο κύκλος εργασίας τους. 

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι εργασίεςαντικατάστασης του πλακόστρωτου θα καλύψουν την περιοχή από το ξενοδοχείο SunHallμέχρι το Μεσαιωνικό Κάστρο. Το έργο ανακοινώθηκε από τον Ιούλιο του 2021 και αφορά την ανάπλαση του

δυτικού πεζόδρομου της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών, με την αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακών πέτρας Τόχνης με νέες γρανιτόπλακεςπου θεωρούνται πολύ πιο ανθεκτικές. Το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του νέου έτους κονδύλι πέραν των 800 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση του έργου, ποσό που εκτιμάται ότι θα καλύψειτην όλη δαπάνη. Ο Α. Βύρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφόσον οι εργασίες συνεχιστούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι τ’ όλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Με την αποπεράτωση των εργασιών, η παραλία των Φοινικούδων θ’ αποκτήσει καινούργιο πλακόστρωτο 26 χρόνια μετά την τοποθέτηση του υφιστάμενου, το οποίο παρουσίαζε φθορές σε αρκετά σημεία. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η πλατεία Ευρώπης δεν συμπεριλαμβάνεται στις εργασίες αντικατάστασης του πλακόστρωτου. Αυτές τις μέρες γίνεται γενικός καθαρισμός στην υπό αναφορά πλατεία μετά την φυγή του μικρού λούνα παρκ που λειτουργούσε στον χώρο κατά την εορταστική περίοδο και το οποίο αύξησε κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο παραλιακό μέτωπο.

Διεθνής διαγωνισμός

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι εντός του νέου έτους ο δήμος αναμένεται να προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με στόχο την προσέλκυση ξένων οίκων για την ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, που αποτελεί τον «καθρέφτη» της Λάρνακας.

Ουσιαστικά θα επιχειρηθεί ένα γενικό λίφτινγκ της παραλίας σχεδόν 30 χρόνια μετά τα έργα ανάπλασης που είχαν γίνει στο πλαίσιο του σχεδίου Άγγελου Δημητρίου, με το οποίο οι Φοινικούδες απέκτησαν την υφιστάμενη μορφή τους.

Το έργο που οραματίστηκε ο Λαρνακέας πολεοδόμος προσέδωσε την σύγχρονη εικόνα της πόλης και συνέβαλε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξή της, σχεδιάζοντας το πιο σημαντικό έργο υποδομής που είχε γίνει μέχρι τη δεκαετία του 1990 στη Λάρνακα. Η πλήρης διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων στο πλαίσιο του σχεδίου Α. Δημητρίου συμπληρώθηκε το 1994.

 

Send this to a friend