Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διά βίου φυλάκιση στον δολοφόνο του 16χρονου Στέλιου- Συγκλονίζει η μητέρα του
Διά βίου φυλάκιση στον δολοφόνο του 16χρονου Στέλιου- Συγκλονίζει η μητέρα του

Διά βίου φυλάκιση στον δολοφόνο του 16χρονου Στέλιου- Συγκλονίζει η μητέρα του

Ποινή φυλάκισης διά βίου επιβλήθηκε στον δολοφόνο του 16χρονου Κύπριου, Στέλιου Αβερκίου.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο Kyi-Reice Sylvester μετά την επιβολή της ποινής αναμένεται να εκτίσει τουλάχιστον 19 χρόνια στη φυλακή μετά τον θανάσιμο τραυματισμό που επέφερε στον Στέλιο τον Αύγουστο του 2021.

Ο Kyi-Reice Sylvester

Σημειώνεται ότι ο άτυχος έφηβος εντοπίστηκε τραυματισμένος στο πάρκο Lordship Recreation Ground την 1η Αυγούστου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή δέκα ημέρες μετά τον τραυματισμό του.

Στο δικαστήριο ακούστηκε πώς ο 16χρονος Στέλιος δέχθηκε κτύπημα από μαχαίρι στο πόδι όταν παρενέβη για να αποτρέψει τη ληστεία των φίλων του από τον δράστη και τον συνεργό του.

Ο επιθεωρητής Neil Rawlinson ανέφερε στο δικαστήριο ότι: «Είμαι ικανοποιημένος με την καταδικαστική απόφαση. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή δεν χωρούν στην κοινωνία άτομα τα οποία κλέβουν και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια όλων. Είμαι βέβαιος ότι οι ποινές τους θα αντικατοπτρίζουν τη βαρύτητα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει».

Πρόσθεσε ότι: «Άλλη μια ζωή κόπηκε απότομα από ανθρώπους που έφεραν μαχαίρια. Η οικογένεια του Στέλιου έχει περάσει μια κόλαση, από τη στιγμή της επίθεσης μέχρι την αγωνία στο νοσοκομείο και από τον θάνατο του 16χρονου μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Ελπίδα μου είναι ότι οι αγαπημένοι του θα βρουν κάποια παρηγοριά από την απόφαση. Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους».

Η μητέρα του μητέρα είπε: «Η οικογένεια μου έχει διαλυθεί από μια πράξη τυφλής βίας. Ο Στέλιος δεν έκανε τίποτα λάθος. Ήταν ένα 16χρονο αγόρι μαζί με τους φίλους του στο πάρκο. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς (ο δράστης) έκανε αυτό το πράγμα. Οι καρδιές μας είναι διαλυμένες».

Η μητέρα του Μαρία έχει καταγωγή από την Αραδίππου της Λάρνακας και ο παππούς του από τη Λεμεσό.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend