Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντυπωσιακή η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας – Παραδόθηκε και επίσημα στον Δήμο Λάρνακας
Εντυπωσιακή η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας – Παραδόθηκε και επίσημα στον Δήμο Λάρνακας

Εντυπωσιακή η νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας – Παραδόθηκε και επίσημα στον Δήμο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στολίδι για τη Λάρνακα και κυρίως για το εμπορικό της κέντρο θα είναι η νέα δημοτική αγορά, η οποία παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον εργολάβο στο δήμο.Πρόκειται γιαμια διαδικασία που προβλέπεται από το συμβόλαιο και αφορά το τυπικό και νομικό μέρος της παράδοσης στο Δήμο Λάρνακας.

Οι χώροι της αγοράς είναι εντυπωσιακοί και προσδίδουν μία σύγχρονη όψη στο κέντρο της πόλης, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος πριν την ανέγερση του έργου. Τα εγκαίνια της νέας δημοτικής αγοράς θα τελεστούν την ερχόμενη Παρασκευή (27/1) από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Παραλαμβάνοντας το έργο, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι είναι μια σημαντική μέρα για τη Λάρνακα, αφού μια προσπάθεια που ουσιαστικά ξεκίνησε από το 1996, όταν κατεδαφίστηκε η παλιά αγορά, έφθασε επιτέλους στο τέλος της.

«Είναι ένα έργο το οποίο οι Λαρνακείς περίμεναν πάρα πολύ καιρό», δήλωσε ο κ.Βύρας και πρόσθεσε: «Αυτό το έργο πέρασε από χίλια μύρια κύματα, από το 1996 μέχρι σήμερα, και ακόμα και μετά την έναρξη των εργασιών το 2018. Είναι γνωστά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν, κάποια λόγω της πανδημίας και κάποια εξαιτίας αντικειμενικών λόγων.

Υπήρξε μη τήρηση των όρων από τον προηγούμενο εργολάβο, κάτι που μας ανάγκασε να διακόψουμε το συμβόλαιο και να επαναπροκηρύξουμε το έργο με νομότυπες διαδικασίες. Σήμερα, έχουμε αυτό το στολίδι που με τη λειτουργία του είμαστε σίγουροι ότι θ’ αποτελέσει μεγάλη τόνωση για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας σημείωσε ότι ο χώρος θα παραδοθεί άμεσα στους χρήστες των καταστημάτων, αφού ήδη έχουν υπογραφεί συμβόλαιαγια 18 από τα συνολικά 20 καταστήματα της αγοράς,για τα εστιατόρια και για μία καφετέρια. Έχουν μείνει δύο καταστήματα και μία καφετέρια, για τα οποία σήμερα επαναπροκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι την 1η Μαρτίου η αγορά να λειτουργήσει κανονικά.

———————————–

Με οδηγίες του αρχιτέκτονα

Επιπλέον, ο Αντρέας Βύρας επισήμανε ότι όλες οι διαρρυθμίσεις που θα γίνουν εντός της αγοράς, θα γίνουν έπειτα από σχετική άδεια του αρχιτέκτονα του έργου, Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει κερδίσει τον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. «Ήδη έχουμε συμφωνία μαζί του, ενώ και οι χρήστες των καταστημάτων έχουν επικοινωνήσει μαζί του κι έχουν παραλάβει τα σχέδια, με συγκεκριμένα υλικά τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Θα είμαστε πολύ αυστηροί, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της αγοράς και ο σκοπός για τον οποίο έχει ανεγερθεί», συμπλήρωσε ο Α. Βύρας.

Send this to a friend